Летище София призна за гафа с поредния непроверен самолет, бил плод на човешка грешка

1966
Летище София призна за гафа с поредния непроверен самолет, бил плод на човешка грешка
Снимка: БГНЕС

Пет дни след случая с непроверения самолет, от Летище София официално съобщиха за грешката и почти признаха, че вината е тяхна. Изнасянето на информацията се случва, след като по-рано днес лидерът на партия АБВ Румен Петков съобщи за случая, а веднага след това и главният секретар на МВР потвърди информацията.

Аеропортът все още разследва случая, но до изясняване на обстоятелствата рамп-агентът на полета е с отнет служебен пропуск и е отстранен от изпълняване на служебните задължения, казват още от дружеството.

МВР си призна за нов непроверен самолет

За нов случай с непроверен самолет, излетял от летище София съобщи председателят на ПП АБВ Румен Петков по време на пресконференция. "...

По-рано днес главният секретар на МВР Младен Маринов обясни, че наземният контрол на летището не е уведомил "Гранична полиция" за пристигането на самолета и поради това не е извършена проверка на самолета. Именно рамп-агентът на полета, който осъществява връзката между екипажите на пристигащите самолети и летищните служби, трябва да съобщи за пристигащите самолети.

Припомняме, че по-рано днес стана ясно, че на 13 юли 2018 г. в 15:30 ч. частен полет с 5 души на борда каца на летище София от летателна площадка „Драгановци“ и същия ден в 16:48 ч. е излетял за Скиатос, Гърция без да бъде проверен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com