Лидерът на БСП-София избра Мечо Пух от благотворителната разпродажба "Да помогнем на приятел в нужда!"

10731
Лидерът на БСП-София избра Мечо Пух от благотворителната разпродажба "Да помогнем на приятел в нужда!"

Рисунка на Мечо Пух си купи председателят на Градския съвет на БСП в София Калоян Паргов. Той участва в детската благотворителна инициатива "Да помогнем на приятел в нужда!". Идеята за нея е на учениците от 12-и "а" клас на 7-о училище в София. Младите добротворци запалиха за каузата деца от общо 6 училища от първи до девети клас. "Моторът" на проекта е абитуриентката Фани Алкалай. Целта на инициативата беше да събере средства, с които да бъдат закупени обувки за децата от дома "Петко Р. Славейков" в София. Проектът "Да помогнем на приятел в нужда!" беше подкрепен от Градския съвет на БСП в София и от бъдещия кандидат за кмет на район "Слатина" Елица Иванова.

"Много се радвам за това, че успяхме всички заедно да организираме нещо такова, коментира развълнуваната Фани. - Смятам, че в държава-член на ЕС трябва да се обръща повече внимание на децата по домовете и да им бъде даден шанс да направят първите си крачки в живота".

Нужен ни е единен стандарт за училищата в София, категоричен е Калоян Паргов

"За мен празникът на славянската писменост и култура винаги е бил символ на единението на българската нация в духовността и стремежа й ...

Детски рисунки от разпродажбата си купиха депутати от БСП Лява България, общински съветници, представители на Градския съвет на БСП в София и от младежката организация на левицата в столицата. Най-активни в събитието, освен Калоян Паргов, бяха депутатът Георги Свиленски, председателят на политическата група на БСП в Столичния общински съвет Милка Христова и лидерът на младежката организация към Градския съвет на левицата в София Ленко Петканин.

Днешната разпродажба на детски рисунки по план трябваше да сложи край на инициативата "Да помогнем на приятел в нужда!". По настояване на Милка Христова обаче тя ще продължи в сряда и четвъртък в Столична община. Разпродажба на детски рисунки ще има и преди редовната сесия на СОС. "Ще помолим нашите колеги от другите политически партии да се включат в тази благотворителна акция, обясни Калоян Паргов. - Така повече деца от дома "Петко Р. Славейков" в София ще имат обувки". Общата сума, която е събрана от инициативата, ще бъде обявена след разпродажбата в четвъртък. Тогава е и абитуриентският бал на Фани и съучениците й от 12-и "а" клас на 7-о училище в София.

Калоян Паргов разкри и защо е избрал рисунка точно на Мечо Пух. "Любима ми е една негова максима - "Колкото повече, толкова повече", която в случая с благотворителността е изключително подходяща, каза той. - На нас ни е заложено да сме носители на онази съпричастност, на емпатията и чувствителността, които са характерни за БСП. Мисията ни е да направим така, че държавата и институциите в нея да имат подобно отношение към всяко човешко същество. Може би помните, че през 2012 година групата на БСП в Общинския съвет постави акцент върху грижата за децата в неравностойно положение като обърна сериозно внимание на проблемите в един от столичните домове "Асен Златаров" в "Надежда". Тогава, за съжаление, няколко деца починаха от СПИН заради безотговорността на институциите. И до днес този проблем стои пред нас и заедно с колегите от Градския съвет, както и от групата на БСП в столична община, постоянно търсим решение. Участието ни в инициативата "Да помогнем на приятел в нужда!" е част от тази наша стратегия за подкрепа на деца в неравностойно положение. Ние сме част от Европейския съюз и е време вече да бъдем по европейски отговорни към социалните проблеми в държавата ни. Затова аз днес ще платя за рисунката на Мечо Пух в евро. С надеждата, че вече нашето мислене и манталитет са като на българи с истинско европейско самочувствие. Благодаря на всички, които участваха в тази инициатива, за да може и децата от домовете да станат достойна част от нашето общество и да се гордеем с тях".

Кандидатът за кмет на район "Слатина" Елица Иванова е човекът, който подкрепи децата и организира събитието с подкрепата на Градския съвет на БСП в София. "Надявам се повече социално отговорни и чувствителни хора да участват в такива събития, каза тя. - Като кандидат за кмет на район "Слатина" оттук нататък подобни социални събития ще бъдат моята кауза. Защото аз съм социално-чувствителен човек и в това възпитавам и сина си".

Корнелия Нинова за 24-и май: Само образованият народ може да изгради силна държава

Депутатът от БСП Лява България Корнелия Нинова се обърна към колегите си в Народното събрание навръх празника на славянската писменост ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com