Манолова обяви 2010-а за най-големия пладнешки обир

4521
Манолова обяви 2010-а за най-големия пладнешки обир
1,4 млрд. лв., събрани от здравните вноски на хората, бяха прехвърлени в бездънната яма на националния бюджет, посочи депутатът от ПГКБ

2010 година е календарната година, в която голяма част от нас станаха свидетели, а други - участници в най-големия пладнешки обир от българските граждани. Този коментар направи депутатът от ПГКБ Мая Манолова при обсъждането на Годишния отчет за дейността на Националната здравно-осигурителна каса (НЗОК) за 2010 година, съобщиха от пресцентъра на БСП.

1,4 млрд. лв., събрани от здравните вноски на хората, бяха прехвърлени в бездънната яма на националния бюджет, допълни тя. Според нея в представения с две години закъснение отчет няма нито ред за истинските проблеми на здравеопазването през 2010 година.

Мая Манолова счита, че основният проблем с откраднатите пари е, че дори и към днешна дата не е ясно как те са били използвани.

"За тези пари няма нито дума в отчета на НЗОК, поради което нашата парламентарна група ще гласува против неговото приемане", отбеляза Мая Манолова и допълни, че разглеждането на отчета на дейността на НЗОК е безсмислено упражнение, не само заради факта, че се разглежда две години по-късно, но и защото отчетът на НЗОК се разглежда, без да бъде представен отчетът за изпълнението на бюджета на касата.

Мая Манолова напомни, че в Закона за здравното осигуряване изрично е записано, че разглеждането на двата отчета се извършва едновременно и приемането им се прави с един и същи акт.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com