Местан обеща увеличение с лев на премиите за производителите на тютюн

18068
Местан обеща увеличение с лев на премиите за производителите на тютюн
Снимка: БГНЕС

По-ниската изкупна цена на тютюна ще бъде компенсирана със завишени премии. Това заяви Лютви Местан на възпоменателен митинг в село Барутин. Според лидера на ДПС националните доплащания ще бъдат увеличени от 2,00 на 3,00 лв./кг тютюн. Това е новата политика на новия кабинет, който обърна очи към реалните проблеми на избирателите, към проблемите на Родопите, коментира Местан. Той заяви, че се подготвя проект за дълбоки изменения в закона за тютюна и тютюневите изделия, с които да се възстановят защитните механизми за тютюнопроизводителите.

"Предвижданите защитни механизми ще помогнат според лидера на ДСП да се преодолеят подобни кризисни ситуации, пред които са изправени тютюнопроизводителите през тази година. В проекта се въвежда фигурата на национална камара на тютюнопроизводителите. Предвиден е специален раздел, който урежда отношенията между търговеца и националната камара на тютюнопроизводителите. Искаме тютюнопроизводителите сами да се организират в една мощна национална камара, която да представлява адекватно техните интереси, заяви Лютви Местан. - Предварително бяхме направили анализ, че е възможно пазарната конюнктура за произведените през миналата година ориенталски тютюни да се окаже по-неблагоприятна, затова завишихме средствата за национални доплащания от 73 милиона на 100 милиона".

Бойко: Лидерите на партии трябва едно "Добър ден" да могат да си кажат като се срещнат

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира вчерашната си инцидентна среща на по кафе с лидера на ДПС Лютви Местан в Кърджали. Бившият прем...

Местан се ангажира пред избирателите в село Барутин, че през следващия планов период фокусът на европейските средства ще бъде насочен към малките земеделски производители, към малките фермери, а не само към едрите производители.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com