Над 150 варненци са евакуирани до момента

11228
Над 150 варненци са евакуирани до момента
Снимка: БГНЕС

Спасителните екипи са евакуирали над 150 жители на квартал "Аспарухово" във Варна до момента. Приливната вълна е разрушила две къщи, а десетки други са наводнени. Над 30 са завлечените и преобърнатите леки автомобили. На място продължават да работят 20 пожарни, спасителни и водолазни екипи, съобщават от МВР.

Тежка е оперативната обстановка и на територията на област Добрич. Пожарникарите и спасителите са реагирали на почти 200 сигнала за наводнени обекти и застрашени граждани. Усложнена е ситуацията в градовете Добрич, Балчик и Каварна, където е извършена евакуация на застрашени граждани.

Евакуация тази нощ бе извършена и във Велико Търново, където е отчетено покачване на нивото на река Янтра в старата част на града. Към 6 часа нивото на реката е започнало да спада и в момента е около 8 метра. Спасителни и пожарни екипи действат в района на Килифарево, Дебелец и Добри дял. Продължава разчистването на кална маса в прохода на Републиката.

В Дряново, Габровската община, е обявено бедствено положение. Водата е заляла ж.п. гарата, автогарата, производствени помещения, частни домове и постройки в ниската част на града. В село Царева Ливада има наводнени частни десетки имоти. Прекъсната е ж.п. линията между двете населени места.

Спасителни екипи евакуираха жителите и на търговищкото село Априлово. Местната река е заляла моста и част от населеното място.

Близо на 50 сигнала за произшествия реагираха пожарникарите и спасителите от област Ямбол. По-голямата част от тях са за градовете Елхово и Болярово и селата Коневец и Лалково.

На територията на област Бургас са постъпили над 40 сигнала за наводнения в къмпингите "Смокиня", "Каваци", "Веселие" и "Градина". Пожарникарите и спасителите са евакуирали двама трудно подвижни човека. В района на къмпингите е залята площ около 50 - 60 декара с височина на водата около 40-50 см.

Плажната алея във Варна е блокирана от земни маси и паднали дървета

Варненската плажна алея е блокирана от свличане на земни маси и паднали дървета. Достъпът до нея е блокиран от полиция. Авариен екип с...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com