Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важното за деня, 11 февруари 2024 г.

11 февруари 2024, 20:00 часа • 5808 прочитания

Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия ден, 11 февруари 2024 г.

ОЦЕНКИ: УКРАЙНА Е ЗАГУБЕНА БЕЗ ПОМОЩ ОТ САЩ. ПРОБЛЕМИ В РУСИЯ С ВОЕННОТО ПРОИЗВОДСТВО (ВИДЕО)

Мрачните оценки в западните медии за Украйна и бъдещето ѝ при огромното ограничение на западната помощ за страната, най-вече САЩ, продължават да се трупат в различни източници и медии. Вече има твърдения, че положението във войната в Украйна е по-лошо за украинската армия, отколкото Киев е склонен да признае в момента. На практика без спешна помощ от САЩ, нещата могат да стигнат до ситуация, в която няма връщане назад пред армията на издирвания от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин.

ЛЯТО 2024: ГОТВИ СЕ ВДИГАНЕ НА ЦЕНИТЕ НА ЧАДЪРИ И ШЕЗЛОНГИ У НАС

Макар да е едва февруари месец, много хора вече активно планират лятната си почивка. Ако и вие сте от тях, може би за поредна година се чудите дали да похарчите парите си за море в България или да се насочите към гръцките плажове.

ПЛЮСОВЕТЕ НА ЕВРОТО, ВДИГАНЕТО НА ПЕНСИИТЕ И РЕАЛНИТЕ ОСИГУРОВКИ - ГОВОРИ ИВАНКА ШАЛАПАТОВА

"Преминаването към еврото няма да бъде толкова болезнено, колкото хората се притесняват. Не очакваме сътресение в покупателната способност". Това заяви пред БНР министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова.

ДОНАЛД ТРЪМП ПОКАНИ РУСИЯ ДА НАПАДНЕ НАТО (ВИДЕО)

Надявайки се на втори президентски мандат като най-вероятен кандидат на републиканците през 2024 г., Доналд Тръмп заяви, че ще окуражи Русия да атакува всеки един от съюзниците на НАТО, за които той прецени, че не са изпълнили финансовите си задължения. Изказването бе направено в събота, 10 февруари, по време на кампанията на Тръмп в Южна Каролина, пише "The Guardian".

BILD: УКРАЙНА Е В НАЙ-ТЕЖКАТА ВОЕННА КРИЗА ОТ ВРЕМЕТО НА БИТКАТА ЗА КИЕВ

В момента Украйна изпитва най-тежката военна криза от времето на настъплението на Русия срещу Киев през 2022 г. Това е оценката на зам.-главния редактор на BILD Пол Ронцхаймер, който беше на фронта под Бахмут.

НОВО РУСКО ЗВЕРСТВО С РАЗСТРЕЛЯНИ УКРАИНСКИ ВОЕННОПЛЕННИЦИ, МОСКВА ПЛЮЕ НА ВСИЧКИ МЕЖДУНАРОДНИ КОНВЕНЦИИ (СНИМКА)

Поредното руско зверство е станало при Клещеевка, а видеото с разстрела на невъоръжените военни бе разпространено на 9 февруари.

АФП: БЪЛГАРИЯ Е ИЗДАЛА ЗАПОВЕД ЗА ДЕПОРТИРАНЕ НА САУДИТСКИ ДИСИДЕНТ

Саудитски дисидент, който неуспешно е търсил убежище в България, каза пред АФП на 11 февруари 2024 г. , че е получил заповед за депортиране и сега се опасява, че може да бъде върнат обратно в кралството от Персийския залив.

ЖАЛКО: ФРАНЦУЗИН ОТКАЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ ОТ ТИТЛАТА В МАРСИЛИЯ (ВИДЕО)

Голямата тенис звезда на България Григор Димитров не успя да спечели втора титла през 2024-а, след като отстъпи на французина Юго Умбер с 4-6, 3-6 на финала на турнира от сериите ATP 250 в Марсилия. Българинът не успя да се противопостави на представителя на домакините, който игра на изключително високо ниво през целия мач.

ТРЯБВА ЛИ ЗАПАДНА ЕВРОПА ДА ПРЕНЕБРЕГВА СЪЮЗНИЦИТЕ СИ ОТ ИЗТОК?

Веруюто на дипломатическата история е, че ако една страна или съюз иска да постигне компромисен мир с противник, първо трябва да се почувства достатъчно сигурна. Оттук и предложението на старши дипломат Томас Греъм, че за да се управлява този критичен период на континента, "дългосрочната цел на САЩ трябва да бъде възкресяването на система за сигурност, основана на сътрудничество с Русия, но, може би парадоксално, пътят към нея минава през краткосрочно усилие за защита на Европа срещу Русия.

ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО - 12 ФЕВРУАРИ (ПОНЕДЕЛНИК)

На 12 февруари 2024 г. ни очаква облачен ден. Колко топло ще бъде вижте в прогнозата за времето за 12 февруари 2024 година.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес