Нанков: Предприемаме мерки за подобряване на пешеходните пътеки

1088
Нанков: Предприемаме мерки за подобряване на пешеходните пътеки
Снимка: БГНЕС

Всеки ремонт и всяка нова автомагистрала задължително минава през проектна част „пътна безопасност“, която се оценява от сертифицирани одитори. Много често псевдо експерти ни обвиняват, че при строителство и ремонт на пътни отсечки темата за пътната безопасност е поставяна на заден план – нищо подобно. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, предаде БГНЕС. 

Министър Нанков взе участие в съвместен брифинг заедно с ръководството на МВР, на което бяха начертани основните мерки за пътна безопасност, които ще предприемат институциите през активния летен сезон.

За над 2 млн. лв. са щетите по пътната инфраструктура след пороите

Нанесените щети на републиканската пътна инфраструктура след поройните валежи през миналата седмица са за над 2 млн. лева. Това съобщи ...

От регионалното министерство предприемат и мерки за подобряване на пешеходните пътеки, а за целта ще бъдат засилени нормативните изисквания, свързани с обозначаването, достъпността и осветеността им.

Във връзка с пътната организация министър Нанков уточни, че през летните месеци, в пиковите часове, ще бъде ограничавано и движението на тежкотоварни автомобили по автомагистралите и най-натоварените първокласни пътища.

Очаква се съвсем скоро, в началото на следващата седмица, се очаква да приключат ремонтите дейности по АМ „Хемус“ в участъците между Шумен и Варна, което ще допринесе за спокойното и безаварийно пътуване в тази натоварена отсечка.

Статистиката по-пътна безопасност показва, че през първите 6 месеца на настоящата година са броят на загиналите е с 44 души по-малко, спрямо същия период на предходната година, което от МВР отчитат като положителна тенденция. Най-голям е техният брой на територията на Столична дирекция на вътрешните работи, както и на областните дирекция Пловдив и Бургас, следвани от София област, Варна и Хасково.

Нанков дава старт на ремонта на над 80 км пътища в Южна България

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще даде старт на ремонта на над 80 км пътни участъци в Южна Бълг...

„Създадена е организация от 1 юли до 15 септември да се провеждат специализирани полицейски операции – акция „Безопасно лято“ и акция „Ваканция! Да запазим живота на децата на пътя“, информира главен комисар Димитър Мичев от „Пътна полиция“. Съвместно със Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ пък МВР стартира и ежеседмични проверки.

Пътните полицаи призовават водачите при шофиране това лято да правят повече на брой краткотрайни почивки, заради високите температури и да пият повече течности, когато са зад волана.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Д-р Евлоги Станчев: Все още не сме готови да погледнем трезво на отношенията ни с Русия (ВИДЕО)

Kaufland срещу разхищението на храна: Намаленията на компанията спестяват над 11 млн. кг хранителни отпадъци

С колко са се увеличили местата в детските ясли у нас?

Времето утре - 26 април 2024 г.

ВАС върна за ново разглеждане отказът за бежански статут на арабски дисидент

България е с вторите най-ниски цени на битовия ток в ЕС

От Метеобалканс предупреждават: Идват бури с гръмотевици и градушки

По-високи заплати след отпуск за бременност, по-високи и след отпуск за "увреждане" - има ли как? ВАС реши

Габриела Наплатанова временно ще ръководи СЕМ до 27 октомври

Техномаркет премества магазина си във Велинград в новия Ритейл парк

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com