Нова детска градина в Стария Несебър

22677
Нова детска градина в Стария Несебър

Община Несебър спечели поредния си проект по Програма за трансгранично сътрудничество България – Турция. Договорът за безвъзмездна финансова помощ бе подписан от заместник кмета на Община Несебър - Лазар Япаджиев в Министрество на регионалното развитие.

Проектът е със заглавие „Трансгранично сътрудничество за подобряване на социално-образователната инфраструктура в общините Несебър и Къркларели“ и е на стойност до 398 663,40 евро, като Община Несебър е водеща организация, а партньор е Община Къркларели.

МОСВ забрани строителството върху дюните в Несебър за 2 години

Искра Михайлова издаде заповед за защитена зона "Ахелой-Равда-Несебър", с която се забранява строителство в имотите в защитената зон...

Общата цел на проекта и на общинската администрация, е подобряване на икономическия потенциал в зоната на сътрудничество, чрез развитие на социално-образователната инфраструктура в общините Несебър и Къркларели, която ще бъде постигната чрез развитие на две общински социално-образователни сгради. Ще бъде изградена целодневна детска градина в гр. Несебър – стара част, в която се предвижда създаването на група за деца с насоченост към изкуства и творчески изяви,информира Община Несебър.

Целите на проекта ще се постигнат чрез осигуряване на грижа, практически и трудово-образователни услуги на децата/учениците в трансграничния регион. С изграждането на детска градина в Несебър, ще се открият нови места за прием на деца в общината и ще се създаде естетична, функционална среда за игра, познание и развитие в сферата на изкуството. В практико-образователният център в Къркларели, ще се провеждат извънучилищни трудово-образователни дейности, както и специални терапии за деца с увреждания и специални нужди в общината. С развитието на двете сгради ще се осигурят и нови работни места на населението в трансграничния регион.

Това е седмата детска градина, която ще се изгради на територията на община Несебър.

 

Несебър бе за три дни столица на виното и любовта

Второто издание на „Уикенд за любов и вино“, се състои на 14ти,15ти и 16ти февруари 2014 и отново превърнa Несебър в столиц...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com