Новини или Novini - картината на печата за 18 октомври

1879
Новини или Novini - картината на печата за 18 октомври
Снимка: iStock/Guliver

Изпратихме деня, като проследихме събитията и новините, свързани със срещата на върха на Европейския съюз. Сега Actualno.com ви кани да узнаете какво пишат днешните вестници.

Вестник Сега

Партийният контрол на изборната администрация минира вота, Пише медията. Въпреки рекордните пари за изборите - над 70 милиона лева, остават съмнения за готовността на секционните комисии. В България би било полезно, ако има възможност, в секционните избирателни комисии да влизат хора, които не са предложение на нито една партия.

Само един от хулиганите, причинили расистката истерия на мача България - Англия, ще бъде съден. В сряда МВР обяви, че са установени 15 участници в неза-конната проява. А вчера стана ясно, че за 8 от задържаните за „отправяне на обидни реплики и жестове към присъстващи на стадиона лица“ наблюдаващият прокурор е преценил, че събраните данни „не са достатъчно за образуване на досъдебно производство“.

Вестник Труд

Червената Мая вече лъже, без да мисли, казва медията. Кюстендилката твърди, че няма билбордове, наела е 10 и ще ги удвоявала другата седмица. Проверка на вестника установила, че за наетите от „Метрополис груп“ АД билбордове за две седмици таксата е 300 000 лева. Манолова ползва и два калкана на блок, за да се рекламира. Стефан Данаилов в критично състояние, пише още вестникът. Във ВМА актьорът е в медикаментозна кома.

Гаф на президента с венеца за летците. На него вместо 170 години, пише 107 години от създаването на Военновъздушните сили в България.

Вестник 24 часа

Вестникът обръща внимание на това, че премиерът Бойко Борисов публикува във Фейсбук снимка отпреди 13 години със Стефан Данаилов, на която написа „С теб съм“. Снимката е правена от „24 часа“ през 2006 г., когато Стефан Данаилов е министър на културата, а Бойко Борисов – кмет на София. Освен това, председателят на парламента Цвета Караянчева също пусна публикация във Facebook, с молба към Бог да даде сили на Данаилов, но без снимка.

Вестник Монитор

Медията посочва, че 770 чужденци гласуват за кмет и общинари. Обърнато е внимание и на думите на Борисов: Важно е ЕС да даде перспектива на Балканите за влизане в съюза. По думите на премиера, ако не ги допуснат до преговори ще бъде историческа грешка и тежък удар за народите от тези страни. Той подчерта, че населението на Северна Македония е колкото София или колкото малък европейски град и даде да се разбере, че не доумява какъв риск ще е това.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Край на мандата на Соня Момчилова: СЕМ избира нов председател

Добра, но няма да даде резултат: Експерти за намаляване на скорост по магистралите

Жълт код за проливни валежи и гръмотевици

Синдикатите излизат на протест пред Министерски съвет

Прогноза за времето - 25 април 2024 г. (четвъртък)

Най-важните новини за деня: 24 април 2024 г.

Колко пари ни трябват, за да живеем нормално: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Георги Папакочев: Включен е целият арсенал на руската пропаганда (ВИДЕО)

В грижата за децата: Държавата отлепи от “среден 3“

Времето утре - 25 април 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com