X
 
 

Новини или Novini - картината на печата за 7 януари

3542 0
photo of Новини или Novini - картината на печата за 7 януари
Снимка: iStock/Guliver
Първата истинска работна седмица за годината – студ, студ и дори да сте успели да си купите електронна винетка, пак студ. Може би ще ви утешат малко новини от вестниците, но по-вероятно е май да намерите утеха на някое топло място. И все пак – ето го печатът:

Вестник "Сега"

Не програмисти, а шофьори, строители, продавачи и готвачи ще се търсят най-много тази година, твърди в свое проучване Агенцията по заетостта. А друг интересен аспект е, че се търсят хора, които знаят ... български език. Явно ефектът на шльокавицата поразява организма с пълна сила! Като добавим и, че все по-малко хора се пенсионират, изводът е един – и кадрите, и парите не стигат!

Вестник "24 часа"

Челна новина на вестника е реакция на Либия след делото на Настя Ненова, една от медицинските ни сестри, които бяха задържани и мъчени много време в африканската държава. Издадена е заповед да бъде задържан всеки кораб, плаващ под български флаг в териториални либийски води или всеки кораб - официално защото в България е задържан либийският танкер "Бадр". Корабът е задържан заради стари вземания на българска компания, но негов собственик е либийската държава, която счита това задържане за "пиратство". Но има съдебно решение, че задържането е незаконно.

Другата новина касае адвокат Лазар Карадалиев - един от юристите, защитаващи банкера Цветан Василев. Той има трето обвинение - като лидер на престъпна група за пране на пари. Заради начина на претърсване на жилището и кантората му адвокати заплашиха с протест.

Вестник "Труд"

Тук централна тема е прословутият нов многоцелеви изтребител за ВВС. Всъщност централна тема що се отнася до армията ни може да е само едно нещо – тотална ревизия. И тогава ще излязат едни пари, които ще стигнат за много наистина важни неща.

Вестник "Монитор"

Извън поредната серия от вечната медийна война "Пеевски срещу тези, които не го слушат", най-интересното във вестника е как в Костандово не намериха кръста, който местният поп отец Стоил хвърли в река Мътница. За да не отиде всичко зян, дойде да помага и багер. Колкото до медийната война – който иска, да вярва, че Пеевски нямал хич интерес в оръжейния завод "Дунарит". Ние повече вярваме, че няма интерес към киноа.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители