Новогодишният късмет на Станишев: Ръководен фактор!

4903
Новогодишният късмет на Станишев: Ръководен фактор!
Премиерът да говори повече за своето наследство, настоя лидерът на БСП

"Ще станеш ръководен фактор, направо главен редактор". Този късмет се падна на лидера на БСП Сергей Станишев тази година от традиционната новогодишната баница на БСП.

В един от първите дни на новата година той пожела на всички българи 2012 да бъде годината на връщане към нормалността.

"Вече трета година живеем в един много деформиран публичен свят, в който има един източник на истината, който обявява фактите и тяхната интерпретация и много често тази интерпретация се представя като истина от последна инстанция. На все повече хора тази виртуална действителност, която ни се представя като блестяща с добро настояще и още по-ярко и светло бъдеще започва да им втръсва", каза още председателят на ПЕС и на БСП.

Станишев препоръча на премиера Бойко Борисов да говори повече за своето наследство, вместо да говори за предишното правителството.

"Доближавайки края на неговия мандат да мисли за това, а не за предишното правителство. Г-н Борисов вчера за пореден път се е опитал да се извинява за своите проблеми, решения и неуспехи с предишното правителство, също и че имало много неразплатени борчове. Съжалявам, че отново трябва да вляза в ролята на икономически просветител и да му припомня конкретни факти”, коментира Станишев. По думите му, през юли 2005 г. държавният консолидиран дълг на България е бил 31% от БВП, а през юни 2009 г. държавният дълг е намален на 14% от БВП.

Станишев като еврошеф: Унгарското правителство е извън контрол!

Президентът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев приветства усилията на унгарската опозиция, която организира м...

„Това е наследството на „лошата тройна коалиция”. Оставихме на г-н Борисов и фискален резерв от 8 200 000 000 лева. Балансът беше такъв, че можехме да изплатим дълга предсрочно и да оставим България без фискален резерв, но и без никакъв дълг, което щеше да бъде прецедент в Европейския съюз. За тези две години и половина управление на ГЕРБ държавният дълг нарасна с 2 млрд. лв. Освен че половината от фискалния резерв беше изяден, и планират до края на мандата си техният дълг и изяденият резерв да бъде около 10 млрд. лв. надолу. Това ще бъде наследството на правителството на ГЕРБ за следващото правителство”, каза още Сергей Станишев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com