X
 
 

Обявяват кой ще е новият екоминистър

1113 0
Обявяват кой ще е новият екоминистър
Снимка: Actualno.com/Ивайло Анев
Във вторник ще стане ясно името на новия министър, който ще поеме Министерството на околната среда и водите. Решение за новия министър се очаква да бъде взето на заседание на Коалиционния съвет между ГЕРБ и „Обединени патриоти“.

До свикването му се стигна, след като в края на миналата седмица Нено Димов бе арестуван, а след това прокуратурата му повдигна обвинение за умишлена безстопанственост заради водната криза в Перник и пресъхналия язовир „Студена“. Поне засега за фаворит се сочи Емил Димитров-Ревизоро, след като другото силно спрягано име е това на Искрен Веселинов.

Кой ще наследи Нено Димов - изплува нова кандидатура

Пазарлъците в управляващата коалиция кой да наследи Нено Димов на поста министър на околната среда и водите ще вървят до последния моме...

В събота пък обвинението поиска и постоянно задържане за Димов, което бе уважено от спецсъда с мотива, че той може да повлияе на разследването, тъй като оставката му все още не е гласувана от парламента.

Решението обаче не е окончателно, и ще бъде обжалвано на 16 януари пред Апелативния наказателен съд. Освен това стана ясно, че събраните доказателства по делото са 59 тома.

От прокуратурата вече обявиха, че ще бъдат повдигнати и още обвинения на други длъжностни лица.

Очаква се рокадите в кабинета да бъдат гласувани от Народното събрание в сряда, когато е и първото заседание на депутатите след зимната им ваканция.

Искрен Веселинов или Николай Кънчев нови екоминистри?

Искрен Веселинов най-вероятен нов еко министър след оставката на Нено Димов, пратена на Борисов по секретарка, пише вестник 24 часа. ВМ...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители