Облаци, дъжд, облаци, дъжд...

12655
Облаци, дъжд, облаци, дъжд...
Снимка: БГНЕС

Днес над страната ще преобладава облачно време. Временни разкъсвания на облачността ще има над Източна България, там ще духа до умерен юг-югозападен вятър. Отново на много места ще превалява дъжд, главно в часовете след обяд придружен от гръмотевици. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 5°-10°, максималните – между 15° и 20°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Красимир Стоев.

Над Черноморието преди обяд ще има временни разкъсвания и намаления на облачността. Около и след обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от южната четвърт. Максимални температури 18°-21°. Температурата на морската вода е 15°-17°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Нищо ново - облаци и дъжд

Днес над по-голямата част от страната ще бъде предимно облачно и на много места ще има превалявания. Временни намаления на облачностт...

Над планините ще бъде предимно облачно с намалена видимост. Ще превалява дъжд, над 1800 метра – сняг. Ще духа предимно умерен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 8°, на 2000 метра – около 2°.

През почивните дни дневните температури ще се повишат и в неделя максималните ще бъдат между 18° и 23°. В сутрешните часове облачността ще е разкъсана, над източните райони до слънчево време, около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има превалявания, придружени и от гръмотевици.

В понеделник валежите ще са на по-малко места, ще са главно в следобедните часове и в западната половина от страната, а и над много райони ще има временни разкъсвания на облачността до слънчево. Повишението на температурите ще продължи.

 

Жълт код заради гръмотевични бури и градушки

Жълт код е обявен за 14 май в Северозападна и Централна Северна България заради интензивни валежи и гръмотевични бури, съобщиха от НИ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com