Нищо ново - облаци и дъжд

15819
Нищо ново - облаци и дъжд
Снимка: Thinkstockphotos

Днес над по-голямата част от страната ще бъде предимно облачно и на много места ще има превалявания. Временни намаления на облачността ще има над Източна България и главно там се очакват гръмотевици. Вятърът ще е от запад, в източната половина от страната от югозапад - до умерен, но в Дунавската равнина и Източна България през деня временно ще се усили. Минималните температури, в повечето места, ще са между 8° и 13°, в София около 7°. Максималните ще са от 9 - 10° в Северозападна България до 19 - 20° в източните райони. В София около 10°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи за Агенция "Фокус" Христо Христов, дежурен синоптик.

Над Черноморието ще има променлива облачност и на места ще превали дъжд. Възможно е и да прегърми. Ще духа умерен, временно и силен югозападен вятър. Максимални температури 18 - 20°. Температурата на морската вода е 15-17°. Вълнението на морето ще бъде 2-4 бала.

Над планините ще бъде предимно облачно с превалявания от дъжд, над 1800-2000 метра от сняг. Вятърът ще е силен, предимно от запад. Максимална температура на височина 1200 метра 9°, на 2000 метра 1-2°.

В петък ще има временни разкъсвания и намаления на облачността, но по-често ще бъде облачно, с  превалявания. Вятърът ще се ориентира от югоизток и юг. Преобладаващите температури ще са: минимални - 5°-10°, максимални - 15°-20°.

През почивните дни температурите слабо ще се повишат. В сутрешните часове облачността ще е разкъсана, над източните райони до слънчево време, около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има превалявания, придружени и от гръмотевици.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com