”Панорама” срещу Каменаров: Не искаме да се местим в събота

4363
”Панорама” срещу Каменаров: Не искаме да се местим в събота

Екипът на предаването на БНТ „Панорама“ излезе с позиция, с която се обяви против намерението на новия директор Константин Каменаров да го премести през уикенда

Досега винаги дългогодишното публицистично предаване се е излъчвало в петък вечер след централната емисия новини.

Още по време на изслушването си пред СЕМ за директор обаче Каменаров сподели идеята си то да бъде преместено в събота или неделя.

Днес от предаването, водено от Бойко Василев, разпространиха във Facebook позиция, в която се казва, че целият екип е категорично против такава промяна, защото се излъчва в петък от 20 години и е постигнало висока гледаемост и често има най-голям рейтинг.

Константин Каменаров е новият генерален директор на БНТ

Константин Каменаров е новият шеф на БНТ! Към момента четирима от петимата кандидати на Съвета за електронни медии гласуваха за кандида...

"Екипът на "Панорама" е готов да участва във всякакви дебати за бъдещето на предаването. Вярваме, че те ще се водят професионално, задълбочено и публично- както вътре, така и вън от БНТ. При това разговорът има нужда от аргументи. Всичко друго би приличало на лично отношение или преднамереност. "Панорама" затваря деловата седмица и освобождава уикенда за други формати, които също са се доказали и утвърдили. Отзвукът от нея влияе върху съботата, неделята и началото на следващата седмица, като изпреварва другите коментарни предавания“, пише в позицията.

От екипа подчертават, че въз основа на опита си са твърдо убедени, че местенето на "Панорама" е необосновано и нелогично от съдържателна и зрителска гледна точка. Според тях ефектът и целта на промяната са неясни и съмнителни, още повече, че формулата доказано работи.

"Едно такова местене ще ощети БНТ. Не вярваме, че това може да бъде цел на което и да е ръководство на Националната телевизия", завършва позицията.

Категорично сме "против". При това имаме поне десет аргумента "против"- и не можем да се сетим дори един "за". Затова се чудим защо промените в БНТ трябва да започнат тъкмо от "Панорама", заявяват още от екипа на Василев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com