ПФ: Населението у нас намалява с 8-9 души в час

7829
ПФ: Населението у нас намалява с 8-9 души в час
Снимка: БГНЕС

Всеки час населението на България намалява с 8-9 човека. Това обясни депутатът от Патриотичния фронт Искрен Веселинов след среща със социалния министър Ивайло Калфин.

"Инициативата за тази среща е на Патриотичния фронт. Идеята е да започне един по-системен дебат по проблемите с демографската политика на България", каза Веселинов, цитиран от Дарик.

Населението в област Сливен продължава да намалява

Населението на област Сливен продължава да намалява, съобщават от Териториалното статистическо бюро. В края на 2014 година населението...

Конкретно предложение на националистите е идеята за дебатите по семейното подоходно облагане, която среща подкрепата на Калфин.

„С министър Клафин говорихме да поставим въпроса за обсъждане в Съвета за регионално развитие и да търсим една обща политика на коалиционния формат. Примерно семейното подоходно облагане е една от политиките, от които би следвало да започнем", добави Искрен Веселинов.

Ивайло Калфин заяви, че много идеи са били представени по време на срещата и от колегията от Патриотичния фронт, и от техни експерти: „Всички идеи са добре дошли. Демографската политика в страната действително е една от най-важните и тя изисква не само планове и стратегия, но и по-концентриран и обществен дебат, и политически действия. Запознах колегите с моето намерение тази демографска стратегия да стане парламентарен документ, да бъде утвърден от парламента, да има годишни доклади по нея, те да се обсъждат публично, така че да видим в какво състояние сме. Конкретните мерки, които трябва да се вземат, са свързани основно с подобряване на възможностите за труд, за работа, за жизнен стандарт в страната, трудно се правят промени в демографската картина без да се промени качеството на живот".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com