X
 
 

По 400 лева месечно харчат българите за алкохол

2838 1
По 400 лева месечно харчат българите за алкохол
Снимка: iStock/Guliver
По 400 лева месечно харчат българските домакинства за алкохол. Това показват данните на Евростат за потреблението на спиртни напитки през 2017-а. Общо домакинствата са похарчили един милиард и 200 милиона лева за алкохол.

А според данни на Националния статистически институт около 15 на сто от българите са консумирали алкохол почти всеки ден или няколко пъти седмично. Това са близо 1 милион души.

"Евростат": Рекордно ниски са нивата на безработица в ЕС

Нивата на безработица през ноември 2018 г. са били рекордно ниски и в ЕС, и в еврозоната. Това съобщиха от "Евростат" в сряда. Според ...

Делът на мъжете, които са консумирали алкохол редовно или понякога, е бил почти 4 пъти по-висок от този на жените. Най-много алкохол са консумирали мъжете във възрастовата група 45-64 години, а при жените - 20-45 години. Всеки втори мъж е предпочитал да консумира концентрат, а всяка втора жена - вино.

От изследването става ясно, че употребата на алкохол сред подрастващите се увеличава, а средната възраст, при която е бил приеман за пръв път алкохол е била 13 години. Учениците между 13 до 18 години консумурат предимно бира.

Най-много средства за алкохол са отделили жителите на Естония, Латвия и Литва, а най-малко - в Испания, Италия и Гърция.

Actualno.com

Етикети:

  • Анонимен 1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
    Това включва ли и наливането на "туристи" всяко лято по Златни и Слънчака? Да не забравяме Пампорово, Банско и Боровец. Като дойдат нациите смукачи: руснаци, англичани и германци.... дали остава много за обикновения българин? Не че и ние не сърбаме яко..... ама все пак трябва да се има предвид капацитета на "туристите".
Последно в Актуално