Половината от новите областни управители - кадри на МВР

3876
Половината от новите областни управители - кадри на МВР
Снимка: интернет

Служебното правителство вече освободи всички областни управители в страната, назначени от старата власт и определи техните наследници на поста, които предстои да встъпят в длъжност още утре. Нови управители ще има в 24 от общо 28-те областни управи, а в останалите 4 временни ръководители ще са досегашните заместници. Оказа се обаче, че почти половината от новите имена са кадри от системата на МВР, предаде БГНЕС.

От биографиите на новите областни управители, разпространени от правителствената информационна служба, веднага се забелязва, че голяма част от тях са възпитаници на Академията на МВР, както и че са преминали през различни нива в системата на вътрешното ведомство. Най-често това са областните дирекции.

Такъв е случаят на новия областен управител на Видин – Огнян Михайлов. Той е „магистър“ по специалността „Управление на обществения ред и сигурност на Република България“ от Академията на МВР, а от 2003 г. до 2009 г. е бил директор на ОД-МВР Видин.

Областният управител на Враца Иван Сълов също е прекарал дълги години в областната дирекция на МВР в града, а от 2004 г. до 2009 г. я е ръководил.

Служебният кабинет смени всички областни управители

Служебния кабинет "Янев" смени всички областни управители. Това обяви говорителят на правителството, Антон Кутев. Вече са назначени но...

Директор на областната дирекция на МВР е бил и новият областен управител на Габрово – Борислав Бончев, ръководейки я от 2013 г. до 2019 г.

Дългогодишен служител в ОД на МВР-Ловеч е бил и Светослав Славчев, където в периода 2010 г. – 2015 г. е началник отдел на „Охранителна полиция“.

Назначеният за областен управител на Монтана Валери Димитров е „магистър“ по специалността „Национална полиция“ от ВВОУ „Васил Левски“ във Велико Търново. От 1993 г. до 2015 г. е работил в системата на МВР, като е заемал различни длъжности, включително и директор на Областната дирекция на МВР – Монтана.

В системата на МВР е работил и областният на Пазарджик Иван Васев. Завършил е Висшия институт за подготовка на офицери и научноизследователска дейност – МВР в София.

В периода 2002 г. – 2010 г. новият областен управител на Плевен – Марио Тодоров, е бил зам.-директор на Областната дирекция на МВР в града.

Областните управители на Габрово, Пазарджик и Пловдив са освободени от длъжност

Правителството прие решение, с което освобождава от длъжност областните управители на: Габрово - Невена Минева, Пазарджик - Стефан Мир...

Висшият институт на МВР – София е завършил и Борислав Българинов, който сяда в стола на областния управител на Русе.

Цели 27 години в системата на МВР пък е прекарал Станимир Парашкевов, назначен от служебния кабинет за областен управител на Търговище. Завършил е Академията на МВР със специалност „Охрана на обществения ред и борба с престъпността“.

Сходен е случаят и на колегата им от Стара Загора Иван Чолаков, който към настоящия момент работи като адвокат, но в периода 2013 г. 0 2016 г. ръководи Областната дирекция на МВР.

Валентин Александров – новият областен управител на Шумен, също е работил в системата на МВР дълги години, заемал е и длъжността директор на Областната дирекция на МВР в града.

В Благоевград пък в областната управа влиза Николай Шушков, който в миналото е ръководил Югозападната митница, а в Пловдив – Ангел Стоев, който е бил шеф на пловдивската регионална дирекция на ДАНС и местното подразделение на Национална служба „Сигурност“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 23 април 2024 г.

Ограничават движението в тунела „Траянови врата“ на АМ „Тракия“

Кога започва ремонтът на Дунав мост при Русе?

Професия „Мениджър клиенти “ - следващо ниво на фитнес клуб от ново поколение

АЕЖ настоява МВР да публикува всички видеозаписи от случая с журналиста Димитър Стоянов

Как веганите си набавят витамин В12? (ВИДЕО)

Времето утре - 24 април 2024 г.

Стачка бави пощенските пратки в Белгия

ЦИК обяви колко партии и коалиции са се регистрирали за изборите

Спецов с коментар след случая със заплашения служител на НАП

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com