X
 
 

Поръчка за изграждане на три нови бежански лагера у нас пусна МВР

1606 2
photo of Поръчка за изграждане на три нови бежански лагера у нас пусна МВР
Снимка: БГНЕС
Три нови бежански лагера ще се изграждат в Малко Търново, Елхово и Любимец. Обявената обществена поръчка е публикувана на страницата на МВР. Общата стойност е 9 313 900 лв. без ДДС, съобщава БГНЕС.

Лагерите ще бъдат изпълнени с фургони от контейнерен тип. В Любимец за целта е предвиден терен с площ от 15 392 кв. м. Той се намира улица „Одрин“ 73. Новият лагер ще бъде досега съществуващият Транзитен център за бежанци. Става въпрос за два терена, върху които има стари казармени постройки. Предвижда се новият лагер да бъде с капацитет за 1 088 души. Кметът на Любимец Анастас Анастасов бе категоричен, че в града няма напрежение заради изграждането на новия център. Това потвърдиха и живеещите в съседство хора. По думите им бежанците никога не са създавали проблеми в Любимец, защото центърът е от затворен тип. Някои дори смятат, че изграждането на нов лагер е добре за града, защото ще създаде нови работни места.

България дава над 3 млн. евро за бежанците в Турция

България ще изрази готовност за предоставяне на допълнителни средства по механизма за подпомагане на бежанците, които са настанени в Ту...

Други са настроенията в Елхово, където ще е най-големият лагер - за 1600 души. Лагерът ще бъде разположен на територията на „Гранична полиция”. Според обществената поръчка на 27 декара специално изградени площадки ще има 204 спални контейнера с тегло 2 тона и дължина 7 метра. Според местните трябва да има обществено допитване. Кметът Петър Киров коментира пред Би Ти Ви, че никой не е искал мнението му и разбрал за процедурата от сайта на Агенцията за обществени поръчки. „В Елхово вече има един разпределителен център, който стои празен и не сме съгласни да има втори”, каза още той.

В близкото село Бояново са в протестна готовност както през 2016 г. Казармите на бившия сапьорен батальон в Бояново тънат в разруха над 20 години. Те са разположени на 300 декара площ. През 2016 г. местните излязоха на протест срещу намеренията на това място да бъдат настанени бежанци.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 2 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
    Разбира се, че няма да ги разстреляме на браздата, както през комунизма. Нека да се прибират в лагери затворен тип, те после си хващат пътя за където са тръгнали, няма да ги стреляме и като ни напускат, я! По-добре отколкото да скитосват. №1 е един отличен пример за БСП-руска-антиЕвропа опорка! Ръси злоба и с гъзъ си!
  • Анонимен 1 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
    ГЕЙропейците подготвят Булгаристан за бивак на мюслита! бОКУ и управляващата му шайка козируват в наведена стойка!
Последно в Актуално