Повече слънце и по-малко дъжд през почивните дни

1407
Повече слънце и по-малко дъжд през почивните дни
Снимка: БГНЕС

Днес преди обяд ще преобладава слънчево време, по-значителна ще е облачността над североизточните райони и все още ще превалява. След обяд отново ще се развива купеста облачност, но само на отделни места ще има краткотрайни валежи.

Днес преди обяд ще преобладава слънчево време, по-значителна ще е облачността над североизточните райони и все още ще превалява. След обяд отново ще се развива купеста облачност, но само на отделни места ще има краткотрайни валежи. Ще духа умерен, след обяд в североизточната половина от страната до силен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 22° и 27°, в София – около 23°.
Над Черноморието облачността ще е променлива, преди обяд по северното крайбрежие по-често значителна и все още ще има краткотрайни валежи, на изолирани места и гръмотевици. След обяд облачността ще се разкъсва, на места по южното крайбрежие до предимно слънчево време. Максималните температури ще са 24 - 27 Температурата на морската вода е около 26˚. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала.
Над планините облачността ще е променлива, след обяд - купеста и на места ще има краткотрайни валежи. Ще духа умерен, временно силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра - 12°.
В неделя ще има повече слънчеви часове, но след обяд на места в Западна България отново е възможно да превали. Температурите слабо ще се повишат. В началото на следващата седмица валежи ще има главно в югозападната част от страната, в планинските райони са възможни и гръмотевици; в останалата част от страната ще има повече слънце. Максималните температури ще бъдат предимно между 22° и 27°. През следващите дни в средата на седмицата ще бъде предимно слънчево, дневните температури ще се повишават.Днес преди обяд ще преобладава слънчево време, по-значителна ще е облачността над североизточните райони и все още ще превалява. След обяд отново ще се развива купеста облачност, но само на отделни места ще има краткотрайни валежи.

Ще духа умерен, след обяд в североизточната половина от страната до силен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 22° и 27°, в София – около 23°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, преди обяд по северното крайбрежие - по-често значителна и все още ще има краткотрайни валежи, на изолирани места и гръмотевици. След обяд облачността ще се разкъсва, на места по южното крайбрежие до предимно слънчево време.

Максималните температури ще са 24 - 27 градуса по Целзий. Температурата на морската вода е около 26˚. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала.

Над планините облачността ще е променлива, след обяд - купеста, и на места ще има краткотрайни валежи. Ще духа умерен, временно силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра - 12°.

В неделя ще има повече слънчеви часове, но след обяд на места в Западна България отново е възможно да превали. Температурите слабо ще се повишат.

В началото на следващата седмица валежи ще има главно в югозападната част от страната, в планинските райони са възможни и гръмотевици. В останалата част от страната ще има повече слънце. Максималните температури ще бъдат предимно между 22° и 27°.

В средата на седмицата ще бъде предимно слънчево, дневните температури ще се повишават.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

МВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал контакт с Нотариуса, но не е проверяван

Времето утре - 20 април 2024 г.

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

В Пампорово отчетоха минусови температури

"Луковитският тенекеджия": Агресивен щъркел пак атакува коли

Георги Милков: Нетаняху има свои причини да нападне Иран

Тихомир Безлов: От изборите в Австрия зависи дали ще влезем изцяло в Шенген

Прогноза за времето - 19 април 2024 г. (петък)

Най-важните новини за деня: 18 април 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com