Приближен до двама министри бе назначен в ръководството на "Пристанище Бургас"

25198
Приближен до двама министри бе назначен в ръководството на "Пристанище Бургас"
Снимка: БГНЕС

Съветът на директорите на "Пристанище Бургас" си има нов член - Иван Капитанов. Това съобщиха от транспортното министерство тази вечер. Знае се, че Капитанов е приближен до служебните министри на финансите и на земеделието Румен Порожанов и Васил Грудев.

Аргир Бояджиев, който до момента заемаше този пост е освободен от длъжност. Предстои Съветът на директорите да избере изпълнителен директор на дружеството.

Иван Капитанов е завършил "Икономика и управление на индустрията" в Университета за национално и световно стопанство. Той има дългогодишен опит в държавната администрация. От 2002 г. до 2011 г. работи, като експерт в дирекция "Финанси на реалния сектор" в Министерство на финансите, а след това е и заместник изпълнителен директор на Държавен Фонд "Земеделие". Бил е и заместник-председател на сдружение "Център за стратегически анализи, финансиране и европейски фондове", в което е бил съдружник с настоящите министри на финансите и земеделието Румен Порожанов и Васил Грудев. Капитанов е доказан експерт в изготвянето на финансово-икономически анализи и неговата експертиза и опит ще бъдат от полза в управлението на дружеството, уточняват от ведомството на транспортния министър Николина Ангелкова.

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията упражнява правата на собственост на държавата в 22 търговски дружества и държавни предприятия. Към министъра са 8 второстепенни разпоредители с бюджет. Във всичките 31 структури общият брой на техните ръководители, които се назначават от министъра е 68.

От началото на мандата на служебното правителство министър Николина Ангелкова извърши промени общо в 6 от търговските дружества и ведомствата, като само в 3 от тях промените касаят смяна на изпълнителен директор. Целта на промените е да бъде оптимизирана и подобрена работата на дружествата и агенциите в системата на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщеният, уточняват от ведомството.

Финансовият министър Румен Порожанов, земеделският министър Васил Грудев и началникът на кабинета на агроведомството Иван Капитанов са имали общ бизнес, преди да влязат в кабинета "Близнашки". Те са ръководили неправителствената организация "Сдружение Център за стратегически анализи, финансиране и европейски фондове". Това става ясно от документите за регистрация на сдружението на 26 февруари 2014 г.

Председател е бил Порожанов, а негови заместници - Грудев и Капитанов. Само месец по-късно - още на 1 април то се е регистрирало по ДДС, което говори, че е заработило веднага и на високи обороти. Регистрация по ДДС може да се направи доброволно, задължителна е при годишен оборот от 50 000 лв.

Ваньо Танов отново ще ръководи митниците

Бившият шеф на Агенция "Митници" Ваньо Танов утре ще стане настоящият шеф на Агенция "Митници". Слуховете за неговото назначение се нос...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com