Прогноза за времето - 30 януари (сряда)

4288
Прогноза за времето - 30 януари (сряда)
Снимка: Евгения Чаушева/Actualno.com

Днес ще преобладава облачно време. На много места ще има превалявания от дъжд, в планинските райони над 1000 метра – от сняг. Това съобщи за Агенция "Фокус" дежурният синоптик Красимир Стоев от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Отново повече като количество ще са валежите в западните райони и Рило-Родопската област. В Северозападна България, поради ниските температури в приземния слой, са възможни поледици. В Източна България ще духа умерен вятър от югоизток и там ще е най-топло.

ЖЪЛТ КОД ЗА ОБИЛНИ ВАЛЕЖИ В 12 ОБЛАСТИ!

Седмична прогноза за времето за 28 януари-3 февруари

Първият ден от новата седмица ще започне без валежи. Над цялата страна ще бъде предимно облачно с максимални температури между 3 и 12&n...

Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 3° и 8°, в Източна България до 12°-14°. Минималните температури ще бъдат между 0° и 5°, в Източна България до 7°-8°. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за януари – още ще се понижи. Над Черноморието ще преобладава облачно време. На места ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 10-12°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Температурата на морската вода е 6-7°. Над планините ще е облачно, на много места с валежи от сняг, под 1000 метра – от дъжд. По-значителни ще са валежите в Рило-Родопската област. Ще духа силен южен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра 3°, на 2000 метра – около минус 2°. В четвъртък превалявания ще има на повече места в Южна България, от дъжд, в планините - от сняг.

През нощта срещу петък валежите ще спрат, от запад облачността ще се разкъсва и намалява. В петък над Западна България ще преобладава слънчево време, над източните райони през по-голямата част от деня облачността ще е значителна. Вятърът временно ще е северозападен, но през нощта срещу събота отново ще придобие южна компонента. В събота още от сутринта облачността ще се увеличава, ще е предимно висока и средна.

Югозападният вятър ще се усили, особено в източната половина от страната и дневните температури ще се повишат, в отделни райони в Източна България ще надхвърлят 15°; в северозападните райони остават чувствително по-ниски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 26 април 2024 г.

Промени в движението между Ружинци и Дунавци

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...