Прокуратурата прави проверка на в. "Капитал"?

13851
Прокуратурата прави проверка на в. "Капитал"?
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата прави проверка на вестник „Капитал”, който е издание на „Икономедиа” и на Иво Прокопиев. Това твърди в своя информация агенция ПИК.

Сигналът е подаден от Нели Кордовска, ръководител на управление "Банков надзор", в края на септември до градския прокурор. Сигналът бил за публикации, разгласяващи служебна и банкова тайна. Не е ясно кои са тези публикации.

Радан Кънев: КФН се прояви като бухалка, "Аз съм Дневник, Капитал и Медиапул"

Наложената вчера, 14 януари, рекордна глоба на "Икономедиа" предизвика и политическа реакция. След като "Капитал" официално обяви глоба...

От ПИК твърдят и, че държавното обвинение прави проверка относно сделката с „Каолин”. Целта била да се установи дали при продажбата на предприятието от Иво Прокопиев на германското дружество „Кварцверке” не е ощетила малките акционери. Проверява се и дали не е имало нарушения на концесионни договори на „Каолин”, по времето когато Прокопиев го е управлявал.

Междувременно стана ясно, че "Капитал" е внесъл въпросите си към шефа на КФН Стоян Мавродиев в парламента. Надеждата е народните представители да успеят да го накарат да им отговори. Основният въпрос към Мавродиев е дали четири пенсионни дружества са подали сигнал в КФН за пазарни манипулации.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com