Психолог: Пандемията е знак от Вселената

2155
Психолог: Пандемията е знак от Вселената
Снимка: Getty Images/Guliver

Пандемията от COVID – 19 е знак от Вселената – да се замислим кои сме, къде сме и кои са ценните неща в живота ни. Това каза в интервю за Радио „Фокус” – Пирин и предаването „Добър ден, България” психологът и психотерапевт от Благоевград Бисера Борисова.

По думите ѝ вече е крайно време да насочим фокус на внимание на вън, а не само вътре в нас, и да помислим – как може да променим себе си, а след това и света около нас. „Психологията е наука, но ние обръщаме голямо внимание на духовността. Както знаете има различни пластове на личността, а духовността е най-горният пласт. Там, ние се свързваме с хората около нас, с Вселената и с всичко, което се случва около нас. Така, че аз мисля, че науката психология е насочена към това да извисим духа си, да бъдем по-добри и по-лесно да се свързваме с другите. Мисля си, че точно на същото ни учи и религията.”, каза още психологът.

Здравният министър ще даде брифинг за разпространението на коронавируса

В петък, 4 декември, в 10.00 ч., в Гранитна зала в Министерския съвет министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов ще даде бри...

Бисера Борисова отбеляза, че в трудни моменти е особено важно да се свържем с духа и да вярваме, че има някаква сила, която управлява Вселената, която бди над нас и която ни насочва към доброто, показвайки ни кое е лошото. „Понякога, когато самите ние не разбираме себе си и не правим верните неща, тогава става както сега в пандемията, в която живеем. В такива моменти всичко се случва по трудния начин. Нещо така „леко ни почуква по главата”, за да се замислим. Със сигурност Бог, и когато казвам Бог имам предвид, че той е един за всички, без значение как го наричаме, той им способността „малко да сложи пръст в раната”, да предизвика болката, да предизвика страданието. Това се случва в моментите, в които ние сами не сме успели да стигнем до правилния път, по който трябва да вървим”, подчерта тя.

Психологът обърна внимание на това, че чрез страданието и болката всеки от нас се пречиства. „Не искам да кажа, че ставаме по-силни, защото това е много шаблонно, но наистина ставаме някак си по-добри. Знаейки какво можем да преживеем и изпитаме вътре в себе си, то това ни прави по-съпричастни към чуждото страдание. Аз много се надявам, че една от ползите на това, което преживяваме е да бъде това – поглеждайки в себе си да се отворим към света и ближния, и да станем по-добри хора”, коментира Бисера Борисова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Стачка бави пощенските пратки в Белгия

ЦИК обяви колко партии и коалиции са се регистрирали за изборите

Спецов с коментар след случая със заплашения служител на НАП

Почина режисьорката Мариана Евстатиева-Биолчева

Звуците от Антарктида оживяват в интерактивна фотоизложба на Моста на влюбените на НДК

Сдружение обвинява АПИ и МРРБ в лобизъм заради пътната маркировка у нас

Миньори и енергетици на автопротест в София

Митрополит Антоний: Трябва ни деен патриарх, защото обществото има нужда от светлина и опора

С над 200 км/ч: Шофьор се заби в багер на Околовръстното в София (СНИМКИ)

Експерт се надява новите влакове на БДЖ да са от това хилядолетие

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com