Пускат движението по "Лъвов мост"

12444
Пускат движението по "Лъвов мост"
Снимка: БГНЕС

Движението по едно от най-натоварените трасета в столицата – площад „Лъвов мост”, ще бъде пуснато от утре. Тогава шофьорите ще могат да се движат по новото кръгово кръстовище. Ако времето днес бъде лошо, част от кръговото може да се пусне в края на седмицата, уточниха от „Московска” 33, пише "Монитор".

Колите по бул. „Сливница” вече се движат по двата тунела, а до края на седмицата северният ще бъде затворен, за да се положи последният пласт асфалт. По план до утре трябва да се поставят и светофарите и да се монтират предпазните парапети.

Започва ремонт на Одеона в Пловдив

Кметът на Пловдив Иван Тотев подписа договор за реставрация на Одеона. Той е на стойност 230 000 лева. Строителните дейности ще започ...

Изцяло е готов и емблематичният исторически мост. Той беше реконструиран паралелно с изграждането на естакадата. Четирите лъва вече са реставрирани и лъснати и отново са на пост. В момента се отливат декоративни обезопасителни стълбчета. Те ще бъдат сложени от двете страни на трамвайното трасе като средство за сигурност на пешеходците и велосипедистите. На място вече са изложени на специални фундаменти и два отломъка от античния римски мост от IV век, който беше открит по време на строежа.

Досега археолозите са открили над 450 находки. По-голямата част от тях са монети от различни епохи, като има дори от началото на ХХ век. Сред интересните предмети са украшения, декоративни брадвички и търговска пломба на император Теодосий Велики.

През следващата година общината ще започне и продължението на естакадата - ремонт на участъка от бул. „Мария Луиза” от Лъвов мост до Централни хали. В проекта е включена цялостна модернизация на инженерните мрежи, осветление, тротоари и бордюри. Изцяло ремонтираният Лъвов мост върна блясъка си и преминаването вече е по-бързо.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com