Първи протест в подкрепа на забраната за пушене

14304
Първи протест в подкрепа на забраната за пушене

Първи протест се провежда днес срещу евентуални действия на новоизбраните депутати. Десетки младежи са се събрали до Народното събрание, за да бранят въведената от предходния парламент забрана за пушене на обществени места. Законът е силно атакуван от ресторантьори, търговци и обикновени пушачи. Има обаче и такива, които пушат, но подкрепят забраната. Във Фейсбук дори е създадена група на пушачите, които подкрепят закона.

Не е редно да се отменя една прогресивна мярка, казва един от водачите на протеста Ивайло Дичев. Младежите носят плакати с текстове "Гражданското общество не спи" и "Водете ни напред, а не назад". Все още не е ясно какво ще предприеме новото мнозинство по отношение на забраната, но броженията набират скорост.

Управляващите връщат цигарения дим, огромен брой българи обаче са против

След декларираното от БСП и „Атака” желание да се премахне забраната за тютюнопушене в заведенията, в онлайн пространството...

От хотелиерската и ресторантьорска асоциация заявиха преди дни, че ще има протести, ако забраната не падне, тъй като кръчмарите се жалват от фалити и празни заведения.

От здравни организации опонират, че и сега забраната не се спазва и че празните кръчми не се подчиняват на ветото за пушене. Статистиката, цитирана от протестиращите, сочи, че при тютюнопроизводителите има спад от 3-4% именно заради забраната и се намеква, че тъкмо те лобират за отпадането й.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com