Рапърите на прокурор заради зрителски писма

6135
Рапърите на прокурор заради зрителски писма

Съюзът за електронни медии (СЕМ) е сезирал прокуратурата за рап-песента "Бяло, зелено, червено" заради недоволството на зрителите. Това стана ясно от интервю на Георги Лозанов по БНР, предаде Стандарт нюз.

Членовете на СЕМ чули песента в едно интервю с Мишо Шамара, но не открили нарушение според закона за електронните медии. Те обаче имали много зрителски реакции на възмущение.

Шамара и Сарафа отговарят на държавата с нова песен

Рапърите Мишо Шамара и Сарафа отговориха на обвинението на държавата в поругаване на българските символи с нова песен, която преди по-м...

Затова решихме да се обърнем към прокуратурата, за да прецени дали има нарушение на Наказателния кодекс, обясни Лозанов. Според него проблемът прекалено много се политизира.

Изречението "Не вярвам в ГЕРБ, но силно вярвам в герба" въобще не е било разгледано от СЕМ, стана ясно още от думите на Лозанов. Предмет на вниманието на комисията е била интерпретацията на цветовете в песента.

Заради рап-парчето Мищо Шамара и Сарафа бяха извикани на разпит в прокуратурата. Червеният лидер Сергей Станишев пък обвини властта в посегателство над демокрацията.

Редактор: Яна Баярова

СЕМ: Не можем да пипаме порното

Председателят на Съвета за електронни медии (СЕМ) доц. Георги Лозанов говори в ефира на bTV за пошлото, порнографията и езика в медиит...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com