Реформаторите предлагат палатките да се разпъват свободно

1796
Реформаторите предлагат палатките да се разпъват свободно
Снимка: БГНЕС

Свободно разпъване палатка в общински и частни имоти. Това предлагат от Реформаторския блок.

Палатки, каравани и кемпери, които не са част от официален къмпинг, да могат да се разпъват в имоти, собственост на държавата и общините, както и в частни имоти, попадащи в горски територии или в земеделски земи.

Без барове, ресторанти и магазини в къмпингите, предлагат от РБ

Барове, ресторанти и магазини да не могат да се поставят в къмпинги. Това предлагат Найден Зеленогорски и група депутати от Реформаторс...

Това включва и плажовете, включително и 100-метровата ивица. Тези поправки в Закона за устройството на черноморското крайбрежие предложиха депутатите от Реформаторския блок, предаде Дарик.

Съпредседателят на парламентарната група на Реформаторскияв блок Найден Зеленогорски коментира предложенията така: „Нашите предложения са свързани с възможностите в поземлени имоти и части от тях, попадащи в горски територии и земеделски земи, да могат да се определят места за временно разполагане на палатки, каравани или кемпери. Тук не говорим за къмпинги и тези терени няма да бъдат категоризирани като къмпинги. Това са терени, които могат временно да бъдат предоставени за къмпингуване, но на базата на Наредба, с която в рамките на три месеца ще се регулират и ще се създадат правила за използване на този модел. Тази наредба, според нас, трябва да бъде написана съвместно с Министерствата на регионалното развитие и благоустройството, околната среда и водите и земеделието".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com