С тениска на бала и през 2024-та: „Завърши с тениска, за да продължи друг“

1150
С тениска на бала и през 2024-та: „Завърши с тениска, за да продължи друг“
Снимка: Мото-Пфое

Да се появиш с благотворителна тениска в дните около баловете, или на самата гала вечер, е символ, който от години вдъхновява хиляди абитуриенти. А и вече завършили. Защото така всеки може да участва в една благородна социална размяна - да спестим от скъп тоалет и да дарим средства за бъдещето и развитие на деца, останали без родителски грижи. 

Как може да стане това? Една от най-популярните и смислени кампании, дългогодишна кауза на Мото-Пфое - #steniskanabala, откри новия си сезон за 2024-та година днес. Стартът бе обявен на специално събитие в зала „ETO” в София. Приветствени думи отправиха управителя на Мото-Пфое Атанас Фурнаджиев, заедно с Изпълнителния директор на DHL Express Bulgaria, Румен Иванов, в лицето на логистичния партньор на кампанията, както и проф. Здравко Маринов, Председател на Столичната организация на БЧК.

Инициативата до момента е събрала дарения в размер от над 650 000 лева и осигурила над 290 стипендии за висше учебно заведение на абитуриенти в неравностойно положение. Към това: над 100 финансови поощрения за тези от тях, които са имали отличен и много добър успех във втори и трети курс. Повече от 100 училища от цялата страна са се отзовали до момента, доказвайки, че зрелостниците са отговорни и мислещи млади хора, които подкрепят алтруистичните начинания. За всички предишни години на каузата може да прочетете тук.

Тениската - символ на промяната

Сезон 2024 идва с нов уникален дизайн на тениската, вдъхновен от дигиталното ново поколение. Той е цветен, за да отбележи началото на пролетта – символ на промяната и на разцъфващото ново начало. Благотворителните тениски, с които помагате на абитурентите сираци, могат да се поръчат на едноименния сайт https://steniskanabala.bg, както и през Инстаграм профила на кампанията.

Управителят на Мото-Пфое Атанас Фурнаджиев

 

Освен да помага на най-нуждаещите се, кампанията мотивира и самите абитуриенти дарители. Тазгодишното послание на тениската е „Завърши с тениска, за да продължи друг“. Една истински благородна щафета на принципа на "предай нататък". Желанието да дадеш, за да помогнеш на друг да продължи, е дълбокото убеждение, залегнало в благотворителната идея. 

До момента участието си в #steniskanabala 2024 са потвърдили няколко випуска от цялата страна. По традиция, в последния момент се получават най-много заявки, така че организаторите са готови да приемат всички поръчки.

Изпълнителния директор на DHL Express Bulgaria, Румен Иванов

Проф. Здравко Маринов, Председател на Столичната организация на БЧК

 

В каузата могат да се включат и пораснали абитуриенти, които биха могли да отидат с тениската на годишнина от завършването си. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com