Санират и при 5% несъгласни съседи

9375
Санират и при 5% несъгласни съседи
Снимка: БГНЕС

Безплатното саниране по националната програма ще бъде възможно дори ако 5% от съседите не са съгласни сградата им да бъде ремонтирана, предаде Стандарт нюз.

Промяната се очаква да бъде приета днес на заседанието на Министерски съвет, обясни министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова. Новите правила се предлагат, за да има по-голям шанс за собствениците на жилища в стари блокове сградите да бъдат санирани.

И Айтос влезе в програмата за саниране

И Община Айтос се включи с първи договор по програмата за саниране. Проектът за саниране е на сградата на ул. "Гарова" 5 е от 1981 г. ,...

Винаги има един-двама от собствениците, които не искат да се включат в ремонта, обясни Павлова. Има и собственици, които са в чужбина и не могат да бъдат открити от комшиите.

С промените ще се даде възможност в програмата за безплатно саниране да участват и най-старите сгради, строени преди 1975 г., като за тях ще отпадне изискването да са с най-малко 36 апартамента. Ще бъде направена още една промяна, която ще облекчи включването в програмата на големите блокове, който имат много входове. За тези сгради ще се даде възможност да се санират няколко входа, които са постигнали съгласие да се включат в програмата дори собствениците на апартаменти в другите входове да не искат да участват.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com