Седмицата в абсурди (25 - 29 юни)

7343
Седмицата в абсурди (25 - 29 юни)
Снимка: Колаж

Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и у нас се случват впечатляващи абсурди. Actualno.com събра абсурдните новини от изминалата седмица, защото иронията и сарказмът са част от живота ни и покрай тях се прокрадват много значими събития, заслужаващи внимание. Абсурдите са важни, защото след като им се удивим и посмеем от сърце, разбираме каква промяна ни е нужна, за да живеем по-добре.

В хронологичен порядък, седмицата в абсурди изглежда така:

Понеделник, 25 юни

ЗАДЪРЖАНЕТО НА РЕЦИДИВИСТА ОТ ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР - КАТО В "ПОЛИЦАЯТ ОТ СЕН ТРОПЕ"

Разказът за задържането на рецидивиста Борис Иванов, който се "отклони" от затворническото общежитие с по-лек режим в Ловеч, придоби забавни краски, след като пред камера се изправи свидетел, сигнализирал къде е Иванов.

Коментар на Actualno.com: Нормално, каквато полицията, такова и задържането.

БЕЗУМНА РАЗПОРЕДБА ПРЕЧИ НА ДАРЕНИЕТО НА ХРАНИ, МАКАР ДА НЕ СЕ ПЛАЩА ДДС

Оказва се, че вместо да улесни дарението на храни от търговци, новият закон по въпроса създава още по-големи пречки и даренията всъщност са намалели. Това е така, защото въпреки отпадането на плащането на ДДС, законът изисква на всеки отделен продукт да се залепи специален стикер, който обаче да не пречи и да не закрива останалите надписи по него, а това се оказва много скъпо и трудоемко.

Коментар на Actualno.com: У нас такива закони с лопата да ги ринеш - уж улесняват някоя добра практика, а в действителност създават 100 нови пречки пред нея.

БОРИСОВ С ЛАФ КЪМ НИНОВА ЗА ДАМСКАТА ГЛЕДНА ТОЧКА И С "ДОЛНИ, МРЪСНИ ЛЪЖЦИ" ЗА МЕДИИТЕ

"Аз съм кавалер. Нека оставим дамите да разкажат ситуацията от тяхна гледна точка, аз ще я приемам, защото тя винаги е по-различна от мъжката. Не е честно така, обичам коректни отношения". С тези думи Борисов се обърна задочно към лидера на БСП Корнелия Нинова, защото била говорила, че премиерът "дотичал" в парламента да даде обяснение относно позицията на България за мигрантската политика на ЕС, понеже червените го "пресирали".

Коментар на Actualno.com: Кога ли ще я покани да го пипа по мускула ...

Вторник, 26 юни

В ПАВЕЛ БАНЯ СЕ ГОТВЯТ ДА ЗАБРАНЯТ ПРАЗНЕНСТВАТА НА ОТКРИТО - ЗАРАДИ ШУМА

Забрана на шумни тържества иска кметът на Павел баня Станимир Радевски, като идеята на градоначалника е да се промени Наредбата за обществения ред и да не може да се опъват палатки на тротоара и да има тържества с жива музика и оркестри.

Коментар на Actualno.com: Планът на Валери Симеонов "Безшумна България" вече е в ход. Вече всеки ще празнува тихичко вкъщи, а на обществени места празниците ще се отбелязват с празнични четения наум.

МЪЖ ИЗБЯГА ОТ АРЕСТА В ПЛОВДИВ

Арестант е избягал от Трето районно управление в Пловдив, скачайки от прозореца на тоалетната.

Коментар на Actualno.com: Човекът дори прави услуга на институциите. На него нищо не му пречи да избяга и от затвора, но като бяга сега, спестява на държавата редица разходи, усилия и време.

ПОЛИЦЕЙСКА ПАТРУЛКА Е БЛЪСНАЛА МОМИЧЕ В ДРЯНОВО

Патрулка е блъснала 14-годишно момиче в Дряново. Това съобщиха от ОДМВР-Габрово.

Коментар на Actualno.com: Изобщо не се съмняваме, че полицаят-шофьор не е виновен с абсолютно нищо, но имайки предвид, че момичета е в кома, трябва много силно да се е "ударило" в патрулката.

СВАЛИ ЛИ РАЗГОВОР ЗА "ГРЪЦКИЯ ОСТРОВ НА БОРИСОВ" "ЧАСЪТ НА МИЛЕН ЦВЕТКОВ"?

В понеделник вечер в "Часът на Милен Цветков" беше излъчено повторение на старо предаване. Мнозина подчертават, че сред предварително анонсираните теми на Facebook страницата на предаването с начален час полунощ беше обявена и: "Какво накара премиера Борисов да се възмути от фалшивата новина, че е станал собственик на гръцки остров?"

Коментар на Actualno.com: Това, което автоцензурата може да направи, никоя цензура не може.

Сряда, 27 юни

ЗОРИНЕЛА, НИВАЛИН И УРАНИЯ-МАРИЯ: НОВОРОДЕНИТЕ У НАС СЕ КРЪЩАВАТ С НЕВЕРОЯТНИ ИМЕНА

Родители в надпревара за най-екзотично име на наследника си. Новородените у нас се кръщават с все по-нестандартни и оригинални имена - Благодара, Емима, Живодара, Зоринела, а при момчетата - Дарян, Емислав, Маркиан, Нивалин.

Коментар на Actualno.com: Сигурно всички родители обичат децата си. Просто на някои не им личи.

ИЗБЯГАЛИЯТ ОТ АРЕСТА В ПЛОВДИВ ЗАБЛУДИЛ ПОЛИЦАИТЕ, ЧЕ ИСКА ДА ОТИДЕ ДО ТОАЛЕТНА

Успелият да избяга от Трето районно управление в Пловдив арестант Петър Петров все още не е намерен. Вчера сутринта той е помолил полицаите да го пуснат да отиде в тоалетната, под предлог, че го боли корема. Петров е бил пуснат и отишъл до тоалетна, която се ползва от служителите на РПУ-то, вместо да бъде заведен до специалната тоалетна за арестанти, като в тоалетната на полицаите имало отворен прозорец.

Коментар на Actualno.com: Случилото се е факт, но не защото родните полицаи са заблудени по природа. Просто са прекалено човечни и добродушни.

Четвъртък, 28 юни

ИЗБЯГАЛИЯТ ОТ АРЕСТА В ПЛОВДИВ СЕ ПРЕДАДЕ В РОДНАТА МУ МОНТАНА

Обявеният за общодържавно издирване 25-годишен Петър Петров, който успя да избяга на 26 юни т.г. от Трето РПУ в Пловдив, се предаде в Окръжната прокуратура на родната му Монтана.

Коментар на Actualno.com: Още един избягал, който напълно изненадващо и неочаквано се е прибрал вкъщи, разхождал се е спокойно и дори си е намерил адвокат.

МВР ПРОДЪЛЖАВА ДА СЛЕДИ НЕЗАКОННО ИНТЕРНЕТ ТРАФИКА

МВР е рекордьор по незаконен достъп до данни за интернет трафика на гражданите, става ясно от годишния доклад на парламентарната комисия за контрол на службите. Въпреки решението на Конституционния съд и промяната в Закона за електронните съобщения преди три години продължава незаконната практика държавни органи да искат справки от мобилните оператори и интернет доставчиците, без преди това да е дадено разрешение от съда.

Коментар на Actualno.com: Сигурно следят избягалите от ареста, от затвора и от тоалетната - грижат се за всички нас дори незаконно!

ЕВРОБАБИТЕ ОТ ЗАБЪРДО ЩЕ ПЕЯТ ПРЕД КАБИНЕТА ЗА БОРИСОВ ЗА ПЪТ

Музикален протест пред кабинета на премиера Бойко Борисов организират евробабите от Забърдо. Те отиват следващата сряда (4 юли) в София да пеят пред Министерския съвет и да молят държавата да им отпусне пари за пътя към селото. 17-километровото трасе е и подход към природния феномен "Чудните мостове".

Коментар на Actualno.com: Отдавна мина времето за песни и дойде времето за сурвакане!

АКУШЕРКАТА, ПРЕБИЛА НОВОРОДЕНО, ВСЕ ОЩЕ НЕ Е ВЛЯЗЛА В ЗАТВОРА

Акушерката, която преби новородено бебе в столична болница през април 2015 г., още не е влязла в затвора. Преди 8 месеца Емилия Ковачева беше осъдена на 18 години лишаване от свобода за опит за убийство. Но съдебният състав все още не е написал мотивите по делото.

Коментар на Actualno.com: Какъв е смисълът? Така или иначе тенденцията е престъпниците да излизат, не да влизат в затвора.

Петък, 29 юни

ПОРЕДЕН АРЕСТАНТ ИЗБЯГА - ТОЗИ ПЪТ ОТ ПОЛИЦИЯТА ВЪВ ВРАЦА

Пореден арестант избяга, този път от полицейското управление във Враца. 15-годишен тийнейджър тази сутрин е избягал от местното полицейско управление. Докато служителите оформят документите за 24-часовото му задържане, непълнолетният успява да избяга.

Коментар на Actualno.com: Редно е полицията да започне да си спестява време и усилия. Достатъчно е просто да уведомява писмено, че дадено лице е арестувано, без да го задържа. Така или иначе няма да е за дълго.

СИМЕОНОВ ЗА ЮНЕСКО И ПИРИН: БЯХА ЗАБЛУДЕНИ, КАТО ИМ СЕ ОБЯСНИ - РАЗБИРАТ

Опитахме се да запознаем максимален брой делегации с истинското положение в парк "Пирин", защото се оказа, че голяма част от членовете на Комитата на ЮНЕСКО за световното природно наследство са тотално подведени и не разполагаха с достоверна информация. Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов в коментар относно решението на ЮНЕСКО за плана за управление на парк "Пирин" (решение 42, 7b 72). Когато на хората им се обясни, разбират, добави Симеонов. На изричен въпрос знае ли ЮНЕСКО за препоръката на главния прокурор Сотир Цацаров относно изменение на концесионния договор за ски зоната в Банско - защото концесионерът "Юлен" ползва по-голяма площ от позволеното, Валери Симеонов обяви, че сега вече можело да се сключи анекс с "Юлен" за концесията. Става въпрос за технически грешки, подчерта той.

Коментар на Actualno.com: Никога не сме се съмнявали, че не само в България е възможно да си убедителен както най-много обичат и умеят българските властимащи.

НС ОТХВЪРЛИ ЧЕРВЕНАТА ИДЕЯ ПАРЛАМЕНТЪТ ДА НЕ ПОЧИВА ПРЕЗ АВГУСТ

Идеята на социалистите беше депутатите да работят до приемане на три законопроекта, с които да се решат проблемите на децата с увреждания. Става въпроса за закони за социалните услуги, за хората с увреждания и за личната помощ.

Коментар на Actualno.com: Най-добре да се разпуснат за постоянно - и без това файда от тях няма.

БОРИСОВ ЩЯЛ ДА ПОДПИШЕ СПОРАЗУМЕНИЕ С МЕРКЕЛ ЗА ВРЪЩАНЕ НА БЕЖАНЦИ, НО АКО БИЛО ПРЕДИ 3 ГОДИНИ

Винаги съм бил за солидарност – ако това писмо го бях получил преди 3 години, щях да кажа "прави сте, дайте да подпиша споразумение", включи на нова скорост Борисов, след уточняващо питане дали е получил писмо от германския канцлер Ангела Меркел с предложение за сключване на двустранно споразумение за вторична релокация. А относно продължителния Европейски съвет, Борисов каза следното: "Абе ние си знаем, до 6:00 часа българско време беше. Предложих синдикати да направим, профсъюзи".

Коментар на Actualno.com: Ако ви е нужен коментар, прегледайте се. Да, за тези, дето ходят да гласуват за него се отнася!

Бонус - цитати без коментар, познайте на кого са:

КОЛКОТО И ДА СМЕ СКРОМНИ, НАПРАВИХМЕ ЕДНО ДОБРО ПРЕДСЕДАТЕЛСТВО

АБЕ НИЕ СИ ЗНАМ, ДО 06:00 ЧАСА БЪЛГАРСКО ВРЕМЕ БЕШЕ. ПРЕДЛОЖИХ СИНДИКАТИ ДА НАПРАВИМ, ПРОФСЪЮЗИ

МНОГО СМЕЛО, ЖИВ И ЗДРАВ ДА Е. ЗДРАВО МОМЧЕ, ЩОМ Е СКОЧИЛ И НИЩО МУ НЯМА

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Край на мандата на Соня Момчилова: СЕМ избира нов председател

Добра, но няма да даде резултат: Експерти за намаляване на скорост по магистралите

Жълт код за проливни валежи и гръмотевици

Синдикатите излизат на протест пред Министерски съвет

Прогноза за времето - 25 април 2024 г. (четвъртък)

Най-важните новини за деня: 24 април 2024 г.

Колко пари ни трябват, за да живеем нормално: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Георги Папакочев: Включен е целият арсенал на руската пропаганда (ВИДЕО)

В грижата за децата: Държавата отлепи от “среден 3“

Времето утре - 25 април 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com