Шамара: Борисов ме погна заради "Взеха ни душите, искат и сърцата ни"

8622
Шамара: Борисов ме погна заради "Взеха ни душите, искат и сърцата ни"

Взеха ни душите с ръце изцапани! / Не им ли стигна? Искат и сърцата ни!. Това се пее в песента на Мишо Шамара "Сърцата ни", която според него е истинската причина за това, което се случи с него, предаде БГНЕС.

Песента е писана преди 5-6 месеца, но сега отново се разпространява с посланието: "Истинската причина за скандала между BIG SHA и Борисов".

"Тая песен, според мене, беше истинската причина да почнат по-сериозно да действат по мене, а пък единствените действия, които можеха да ми направят, е като се закачат за думите за флага все едно", каза Шамара. Той обясни, че когато я пуснал преди преди 5-6 месеца, "точно на другата седмица ме извикаха за разпитите за "Бяло, зелено и червено". Тая песен е истинската причина да почнат да ме натискат, според мене", категоричен е той.

Всъщност текстът на "Сърцата ни" разказва с езика на улицата основните проблеми на прехода. "Искам свобода, не искам слободия! / Не искам да съм роб на тия или на ония!", пеят рапърите в нея. Те говорят за "Държава, в която гласът ти струва едно кебапче/ За умиращият в болницата даже няма хапче". И още: "Оставете ни да дишаме, искам глътка въздух / Не мога да ви дишам, бе – искам глътка въздух. Не говоря по телефона с моите момчета, ..... съм ви ченгетата и вашите СРС-та"

Откакто е качено наново в един от сайтовете за обмяна на видео – преди 6 часа, песента е гледана няколкостотин пъти, харесана е засега от над 200 човека, а коментаторите са десетки. Ето някои от тях: "Такива песни трябва да се правят!!! Хора, никога не се предавайте и не им се оставяйте, не могат да вземат душите и сърцата ви, ако не им позволите!", "Много истинска песен", "Единственият човек, който има смелост да се опълчи на ...... гербаджии и нека сега да осъдят и мен, защото ги обиждам...", "Нека тая песен им стои като трън в окото и да хейтват!".

Редактор: Яна Бярова

Л. Груев: Песента на рапърите не нарушава конституционния ред

Новият Висш съдебен съвет (ВСС) ще бъде независим, той беше избран чрез демократична и открита процедура. Мнението изрази председател...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com