Шуменският екарисаж прекратява дейността си

3319
Шуменският екарисаж прекратява дейността си
Снимка: БГНЕС

Шуменският екарисаж прекратява дейността по транспортиране, събиране и обезвреждане на умрели животни, съобщи управителят на предприятието Мирослав Александров. Така 2/3 от страната остават без екарисажно обслужване, предаде БНР.

Българската агенция по безопасност на храните не е направила нито едно плащане за дейността на шуменския екарисаж през 2015 г.

Избиват животни в Кочан заради бруцелозата

Огнище на бруцелоза е открито в сатовчанското село Кочан. Това съобщи на заседание на областната епизоотична комисия губернаторът на Бл...

"Нямаме разплащане за нито един месец извършена работа от нас, тоест за 12 месеца ни дължат пари, а за 2014 г. през втората половина на годината. Дължат ни над 6 млн. лв. В този период ние продължихме да работим, съзнавайки, че държавата е в не леко положение като финанси и бюджет", допълни Александров.

Няколко срещи са проведени в Агенцията по безопасност на храните, но така или иначе не е получен нито лев.

"Това всъщност ни принуди да предприемем тази крайна мярка, не, защото не искаме, а просто защото няма начин да продължаваме да работим и никой да не ни заплаща дейността", заяви Александров.

Управителят на шуменския екарисаж припомни, че проблем с разплащането има от 2008 г., като досега няколко пъти предприятието е спирало работа заради липса на средства.

БАБХ: Осигурени са средства за екарисажите

Днес получихме писмо от Министерството на земеделието и храните, че средствата за финансиране дейността на екарисажите са осигурени. То...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество

Отиде си именит пловдивски писател
Отиде си именит пловдивски писател

Големият пловдивски писател Здравко Попов ни напусна на 85 -годишна възраст. Тъжната новина за неговата кончина съобщи съпругата му - актрисата...