Служители на ВЕЦ бяха допуснати в района на завод "Миджур"

12265
Служители на ВЕЦ бяха допуснати в района на завод "Миджур"
Снимка: БГНЕС

Служители, които изграждат ВЕЦ в района на видинското село Горни Лом, бяха допуснати в близост до завод "Миджур". Припомняме, че при взрив там загинаха 15 души. До момента служителите не бяха допускани в района до завода, което предизвика напрежение.

Кметът на община Чупрене Ваньо Костин обясни, че достъпът е бил ограничен заради отцепването на района след взрива и продължаващите обходи на мястото около фабриката за боеприпаси.

Ограниченият достъп до завода в Горни Лом ядоса служители

Ограниченият достъп до завод "Миджур" в село Горни Лом, където при взрив загинаха 15 души, създава напрежение сред работници. Това съоб...

“Имахме неразбиране с полиция и Прокуратура, но проблемът е решен и достъпът е осигурен”, каза още Костин, цитиран от "Фокус".

По думите му разстоянието от мястото на ВЕЦ-а до завода за боеприпаси е около 3 километра. „Друг е въпросът дали има опасност за допуснатите хора, защото след взрива бяха открити останки от боеприпаси на голямо разстояние. На територията на фабриката също бяха открити мини”, допълни кметът на община Чупрене. Според него сапьорите ще продължат с огледите до края на годината.

Междувременно продължават действията на военнослужещите от военно формирование 28 880 – Белене за ликвидиране на последствията след взрива в завод „Миджур“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com