Собственикът на рейса, прегазил 28-годишната Гери, се кълне в изправността на автобуса

13241
Собственикът на рейса, прегазил 28-годишната Гери, се кълне в изправността на автобуса
Снимка: БГНЕС

Автобусите ми са технически изправни, включително този, с който стана инцидента с младата Гергана. Той е минал технически преглед само преди седмица, заяви в ефира на bTV собственикът на превозваческата фирма от Гоце Делчев Илия Петков. Именно от превозно средство, собственост на фирмата му, преди два дни 28-годишната Гергана падна в движение заради отваряне на вратата, а рейсът премаза и двата ѝ крака.

Петков продължава да твърди, че инцидентът е станал, тъй като вратата на автобуса може да се отвори ръчно. Това ставало със специален ключ. Учениците, които са били в автобуса, са категорични, че единствено шофьорът е пипал този ключ, защото той е много високо.

Собственикът твърди, че непрекъснато се интересува от състоянието на Гергана. Младата жена беше оперирана в „Пирогов” вчера, 30 януари. Петков е заявил готовност да поеме всички разходи за лечението й.

Протест в Гоце Делчев заради прегазена от автобус млада жена

Стотици ученици и хора се вдигнаха на протест заради прегазената вчера, 29 януари, 28-годишна млада жена в Гоце Делчев. Гергана е била ...

Няколко ученици разказаха в ефира на предаването „Тази сутрин”, че това не е първият подобен инцидент, но това е първият случай, получил медийно внимание заради трагичния край. „Преди седмица Гергана спаси едно момче, преди това две момчета също щяха да паднат", разказа момиче, което всяка сутрин ходи на училище с този автобус.

„Автобусът е препълнен с ученици от няколко села. Прекалено сме наблъскани и няма къде да се хванем. Има 35 места, а ние сме около 70 човека вътре”, разказа друга ученичка.

„Трябва да се пускат повече автобуси и да бъдат в изправност. Днес имаше два автобуса, ще видим занапред дали ще е така”, коментира трета.

„Автобусът не е малък, но е в окаяно състояние, задушаваме се, няма стълбички, само прав коридор, дръжките са много високо и не го стигаме - има ученици в първи, втори, трети, четвърти клас, не ги стигат. Когато рейсът е препълнен, нямаме избор освен да се облегнем на вратите”, обясни четвърта от ученичките.

В същото време младежи, които пътуват с друга фирма, обясниха, че са доволни от обслужването – автобусите им са по-нови и винаги има места.

Началниците на отговорните органи отказват всякакъв коментар по темата до приключване на проверката.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com