"Софийска вода" напомня как да пазим водомерите от замръзване

3424
"Софийска вода" напомня как да пазим водомерите от замръзване
Снимка: БГНЕС

"Софийска вода" АД напомня, че с рязкото понижаване на температурите е необходимо да се обезопасят срещу замръзване ВиК инсталациите в имотите.

В сградите етажна собственост, в помещението, където е монтиран общият водомер, не бива да се допуска температурата да пада под нула градуса. Ако това не е възможно, е нужно той да е добре изолиран.

Утре валежите навсякъде ще спрат, ще се покаже слънцето

През нощта валежите навсякъде ще спрат, облачността от запад ще се разкъсва и намалява. Минималните температури ще бъдат предимно между...

С понижаването на температурите рискът от замръзване на тръбите се увеличава и е най-разумно водата в необитаемите имоти да бъде спряна и инсталацията източена, съветват още от дружеството. Вратите и прозорците на неотопляемите помещения е желателно да са уплътнени и плътно затворени, а таванът на сградата - добре изолиран.

През студените месеци най-често се пукат тръби на външни чешми. Ширещата се практика, че ако се оставят да текат или капят, външните чешми няма да замръзнат, е погрешна и води до аварии.

Най-добре е водата към външните чешми да бъде спряна от спирателния кран, да се източат тръбите и да се махнат всички маркучи. Удачно е външните чешми да бъдат изолирани, като се използват материали, които не поемат влага и не могат да замръзнат. Водомерните шахти в имотите също трябва да се зазимят.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com