Софийският градски транспорт въвежда бутони за качване и слизане

22134
Софийският градски транспорт въвежда бутони за качване и слизане
Снимка: БГНЕС

От 10 ноември в над 100 превозни средства от обществения градски транспорт слизането от тях и качването в тях ще става с натискането на специален бутон от страна на пътника. Това съобщиха от Центъра за градска мобилност.

Бутоните са разположени до всяка една от вратите на превозните средства, като освен това ще бъдат сигнализирани с допълнителен стикер, който указва действието им. Те ще работят при спряло превозно средство на спирка на обществения транспорт, като преди слизането или преди качване на пътника ще е необходимо натискането им, за да се отвори вратата.

Монтират нови информационни табели по спирките в Пловдив

Нови информационни табели ще бъдат поставени по спирките в Пловдив. Те ще дават пълна информация за маршрутите на автобусите, които мин...

Инициативата е свързана от една страна с техническата възможност, а от друга и с метеорологичните условия. При наличието на климатична техника в новите трамваи, тролейбуси и автобуси отоплението в пътническите салони ще доведе до значително повишаване на комфорта на пътуване. За да не се налага постоянната обмяна на затоплен и студен въздух без наличието на пътници, които се качват или слизат, се въвеждат новите бутони. Чрез тях се очаква запазване на комфортната температура до нормалната граница за всяко от превозните средства.

В трамваите бутонът за отваряне на вратата при качване е разположен върху конструкцията на вратата. Отвътре ще е необходимо натискането на бутон, който е маркиран със символ "врата".

В тролейбусите бутонът за отваряне на вратата при качване е разположен при конструкцията на вратата, като отвътре ще е необходимо натискането на бутон с надпис "врата" при желание за слизане от превозното средство.

В автобусите бутоните за отваряне ще се ползват при желание за качване от последните две врати на превозното средство. При слизане трябва да се натисне бутон със символ "врата".

20 умни кръстовища ще облекчават движението на градския транспорт в София

Светофарите на 20 от най-натоварените кръстовища в София ще бъдат регулирани така, че да осигуряват по-бързо преминаване на автобусите...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com