X
 
 
Най-важното за коронавируса четете тук
Заедно можем!

Спират временно срока за изпълнение на финансираните трансгранични проекти

960
Спират временно срока за изпълнение на финансираните трансгранични проекти
Снимка: Ива Иванова / Аctualno.com
Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), като Управляващ орган на програмите за трансгранично сътрудничество с Република Турция, Република Сърбия и Република Северна Македония, ще разрешава временно спиране на срока за изпълнение на финансираните чрез тях проекти заради извънредното положение в страната и мерките, въведени в съседните държави.

За целта водещите партньори по проектите трябва да подадат искане за временно спиране, подкрепено със съответните доказателства за фактическа невъзможност за изпълнение на дейностите по тях, на e-mail: e-tcm@mrrb.government.bg. Задължително трябва да се посочи конкретен период с начална и крайна дата, който не може да бъде по-дълъг от обявения за извънредно положение. Бенефициентите ще бъдат уведомени за периода на временното спиране по всеки индивидуален договор, като то ще може да бъде удължено при продължаване на извънредното положение на територията на съответната страна и/или обоснована необходимост от страна на бенефициентите. След отпадане на извънредното положение бенефициентите не следва да изпращат искане за възобновяване на срока за изпълнение на проектите.

МРРБ предлага проекти за развитие на граничните ни региони

Предлагаме шест стратегически проекта за развитие на трансграничните региони със Сърбия, Република Северна Македония, Турция, Гърция и ...

Срокът за изпълнение на договорите за субсидия няма да бъде удължаван над максимално допустимия, съгласно посочените в Насоките за кандидатстване. Управляващият орган на програмите ще продължи да обработва искания за авансови, междинни и окончателни плащания, да обработва сигнали за нередност по отношение на партньорите на територията на Република България и да издава решения за налагане на финансови корекции, както и да издава писма за възстановяване на суми по финансови корекции и неусвоени аванси.

Всички останали насоки, указания и изисквания, свързани с кандидатстването и изпълнение на проекти по програмите остават непроменени. Подготовката на договори за субсидия следва установения ред, като те ще бъдат изпращани чрез куриерски услуги за полагане на подпис и печат от страна на Водещия партньор.

МРРБ приканва също партньорите по проекти да извършат анализ на планираните дейности. При необходимост дадено събитие да бъде отменено или отложено, поради ограниченията от въведените извънредни мерки партньорите следва да преценят възможностите за алтернативни начини провеждане – например онлайн конференции, видео конференции и други, а по отношение на мерките за информация и публичност – чрез онлайн излъчване в социалните медии, телевизии, радиа и други. Водещият партньор следва да поддържа постоянен контакт със Съвместния секретариат относно всички промени в договора за субсидия, които могат да бъдат предизвикани от въведените извънредни мерки.

Всички конкретни въпроси, свързани с изпълнението на договорите в периода на въведените извънредни мерки в България и партньорските страни, да бъдат отправяни на следната електронна поща: e-tcm@mrrb.government.bg.

МРРБ ще осъществява контрол на пътните проекти на АПИ

Правителството прие промени в ПМС № 76 от 2014 г., с които възлага на министъра на регионалното развитие и благоустройството да изпълня...

Actualno.com

Етикети:

Най-важното за коронавируса четете тук
Заедно можем!
Реклама
Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Actualno.com.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд ЕООД

IBAN: BG53UBBS80021021528420

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com