СРС оправда Петното по дело за заплаха

2054
СРС оправда Петното по дело за заплаха
Снимка: БГНЕС

Софийският районен съд (СРС) оправда Бисер Миланов – Петното по делото срещу него за закана за убийство към Боряна Георгиева.

По това дело Бисер Миланов застана на подсъдимата скамейка по обвинение в това, че на 06.07.2013 г., около 18 часа, в палатков лагер между Народното Събрание и СУ „Св. Климент Охридски”, отправил заплаха за убийство към Боряна Георгиева с думите: „… ще ти отрежа бавно и мъчително главата и след това ще ти се изходя във врата.” Обвинението твърди, че заканата е възбудила основателен страх у нея за осъществяването й.

Прокуратурата днес поддържаше обвинението и поиска за Миланов 1,6 години затвор. Защитата поиска оправдателна присъда. Самият Миланов заяви пред съда, че не е извършил каквото и да е престъпление. Пред журналистите каза, че е очаквал тази оправдателна присъда, предаде БГНЕС.

„Да, очаквах, въпреки че по принцип аз много пъти съм очаквал оправдателна, но не съм получавал такава. Но вече се вдигна много шум и това нещо би трябвало да спре – тая репресия в България, защото гражданите, които искат да бъдат свободни в тая държава и се опитват да изразят мнението, са притискани точно с така нареченото българско правосъдие”, каза Миланов. „Освен това и данните по делото и доказателствата бяха такива, че нямаше как да не очакваме оправдателна присъда”, допълни адвокатът му Велимир Атанасов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com