"Стратегията на булдога" за завладяването на България (ВИДЕО)

2629
"Стратегията на булдога" за завладяването на България (ВИДЕО)
Снимка: Видимо и невидимо

В днешното издание на "Видимо и невидимо: Изопачената история" Кънчо Кожухаров ни среща с доц. Момчил Дойчев - политически анализатор с подчертан интерес към международните отношения и геополитиката, участник в множество международни научни проекти и съпредседател на Атлантическия съвет на България.

Според доц. Дойчев българските медии не само отразяват, но те самите участват в хибридната война, която води путинска Русия срещу България. “Всъщност ние сме свидетели на една пълномащабна, дезинформационна война против България, против държавата, против българския народ, за превръщането на българите в не просто един обект, който приема руската хибридна пропаганда, дезинформация и изобщо всички елементи, които се използват в хибридната война против България, но и съучаства, като разбира се, това е поверено на хиляди тролове, официални говорители в националните медии, политически партии вече имаме, които откровено вече защитават примерно идеята, че България трябва, едва ли не, да излезе от европейската си същност и да се превърне в някаква евразийска кочина. Ще използвам, за съжаление, този израз, защото там нещата са достигнали до един краен предел." Още: Истинските мотиви на БКП за съвършено безнадеждния за времето си метеж през 1923 г. (ВИДЕО)

„За съжаление това се използва по всички възможни канали, включително и най-вече се въздейства върху младото поколение като се проповядват антиевропейски ценности в най-широкия, като се почне от битовия смисъл на думата, и това е свързано с въздействието върху младежкото съзнание най-вече, хората които политически са неинформирани, дезинформирани и понеже те са обсебени от социалните мрежи, руската пропаганда използва това като непрекъснато атакува съзнанието с най-различни кратки клипове.“

Доц. Дойчев споделя, че елементите на хибридната война са известни отдавна, но в съвременният ѝ вариант вече става дума за цялостна концепция за водене на война, която преминава от немилитарна форма на необявена война, която включва дезинформация, тероризъм, към милитарна фаза. „Единственото, което ни спасява е това, че сме в Европейския съюз и НАТО и беше ясно казано, че всеки опит да се направи тука нещо ще срещне един отпор. И затова тези руски агенти на влияние, като се почне от президентството, надолу по веригата на държавната администрация в правителството, в правителствата, особено в служебните, в съда, прокуратурата, следствието, полицията, тайните служби особено, значи там тези агенти на влияние, те са, така да се каже, закодирани.“ Още: Всички дружно хранят крокодила (ВИДЕО)

“Поради своята хуманна природа, Западната цивилизация не може да отговори по същия начин, както тези терористи и бандити действат, и руснаци и „Хамас“, ислямисти, ислямска държава. Така, че трябва да се намери някакъв отговор. Ние още не сме го намерили, но трябва да го намерим, защото иначе няма да оцелеем.“, казва политическият анализатор.

Целият разговор на Кънчо Кожухаров с доц. Момчил Дойчев във „Видимо и невидимо: Изопачената история“ можете да гледате във видеото:

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Кой има имен ден днес, 12 май, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 12 май, 2024 г. (неделя)

Новинитe: Най-важното за деня, 11 май

Хаос, гафове и протести: новата транспортна схема в София

Пренасят тленните останки на цар Фердинанд в София

БДЖ с важни новини: Ето къде и какви са промените във влаковете от 13 май

Коментар №3 на седмицата: Лидерските битки за София: Добро наместване, но кофти Фън шуй

Коментар №2 на седмицата: Феновете на Путин в Грузия да слушат Каспаров, защото Зимата идва и при тях

Коментар №1 на седмицата: Кампания като слънце, въпросът е кой стои в сянката

"Влязох им остро с бутонките": Гвоздейков обещава скоро кошмарите с БДЖ да са само лош спомен

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com