Студентите протестираха без да блокират движението на "Орлов мост"

14719
Студентите протестираха без да блокират движението на "Орлов мост"
Снимка: БГНЕС

И през днешния ден протестът на студентите срещу правителството на Пламен Орешарски и срещу Народното събрание продължи без прекъсване.

След като сутринта група студенти посрещна премиера пред "Шератон" и му попя новата песен "Пацо в Дупница", протестът продължи пред Народното събрание и на бул. "Цариградско шосе", до Ректората и "Орлов мост".

БСП организира митинг на Орлов мост на 16 ноември?

Снимка: Архив (протестът ДАНСwithme от лятото на тази година) Ще има ли митинг-шествие на БСП тази събота, 16 ноември? Този въпрос изл...

Студентите възприеха вчерашната си тактика - излизане по осевата линия, разделяща платната на шосето, без да опитват да блокират движението.

Междувременно пред Агенция "Фокус" представителят на "Ранобудните студенти" Николай Дюлгеров коментира действията на полицията през последните два дни. Според него полицаите са изпълнявали нареждания, но действията им само са подбуждали насилие.

„В един момент бяха задействани толкова много полицаи, особено вчера, което не пречи толкова много на мирните протестни действия, колкото на движението в столицата”, допълни студентът. По думите му, излишно е да бъдат задействани толкова много представители на МВР. Според Дюлгеров това е неадекватна преценка на ситуацията, може би от страх или предпазливост.

В Ректората на СУ „Св. Климент Охридски” не се провеждат никакви лекции, като към момента няма опасност от анулиране на учебната година. Николай Дюлгеров каза още, че окупацията продължава, като плановете за по-нататъшни протестни действия се формират в движение.

Десетки студенти изиграха „танца на пингвина” пред НС

Протестиращите трети ден против властта студенти избират не само традиционни форми на протест. Днес например няколко десетки от тях, ко...

На пресконференция тази вечер от 18:00 часа „Ранобудните студенти” ще представят позицията си относно действията на полицията на протеста на 12 ноември, посещенията на органите на реда домовете на някои от студентите, изказванията на председателя на Народното събрание и какви протестни действия планират през следващите дни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com