Съседи се нацакват с фалшиви протоколи за парното

4357
Съседи се нацакват с фалшиви протоколи за парното
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Съседи в топлофицираните блокове масово се надлъгват с фалшиви протоколи от решения на етажната собственост за парното. Когато измамата се разкрие, това предизвиква истинска война във входа, пише „Монитор".

Най-масовият случай на представяне на лъжливи протоколи от решенията на входа е когато някой иска да му се засекат уредите, за да не плаща солена сметка за предишния сезон, а е изтървал всички възможни срокове за това. Има обаче и случаи, в които протоколи се използват, за да се топят съседи, че крадат парно. Това обясниха топлинни счетоводители.

Авария остави ж.к. Младост, Дървеница, Витоша и Симеоново без топла вода и парно

Авария на главен топлопровод прекъсна топлоподаването към кварталите Младост- 1, 1а, 2, 3 и 4, ж.к. „Мусагеница”, ж.к &bdqu...

Другото основно нещо, което пали войните във входовете, са съмненията за кражби.

Практиката е хората да се оплакват на топлинния счетоводител от недобросъвестни съседи, но отказват да ги посочат. Освен това държат да останат анонимни. Най-често заподозрени са домоуправителите, които в общия случай са свръзката на входа с фирмата за дялово разпределение. Срещу тях оплакванията са или че крадат, или че счетоводителят нарочно им пише по-малка сметка и им дава някакви преференции, обясниха от „Техем".

„Има злоупотреби със събиранията на подписи от етажната собственост", коментира шефката на „Нелбо" Боряна Колева. Има случаи, в които хората не са се подписвали изобщо, а се оказва, че протоколът от решението на общото събрание е за преизчисляване на сметката на техен съсед през ноември, което води автоматично до вдигане на сметката на останалите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com