X
 
 

Трима вегани излязоха на протест срещу каруците в София

3013 2
Трима вегани излязоха на протест срещу каруците в София
Снимка: БГНЕС

Трима представители на веганите и едно куче излязоха на протест с искане за забрана за движението и конфискация на всички каруци в цяла София.

Според тях каруците са грозна гледка за модерен град като София.

„Организираме акция в защита на животните. Освен това тези каручки предизвикват адски много катастрофи и трафик, което не е никак приятно. Крайно време е в София каручките не просто да бъдат забранени, а да се конфискуват”, категоричен бе председателят на Българския вегански съюз Никола Донев.

Той уточни, че веганите не искат да се конфискуват коне, а всички каручки и ако има общината има достатъчно воля, това е възможно да се случи.

„Трябва да има малко желание и воля от страна на институциите. Ние сме гражданската позиция на обществото в момента. Няма как това да се отлага повече. Всеки ден в София се виждат каруци, което е изключително грозна и неприятна гледна за модерен град като София. Европейска столица сме и това е абсолютно недопустимо”, каза още Никола Донев и предположи, че почти всеки шофьор би подкрепил исканията.

От своя страна Симеон Славчев, общински съветник, който е и част от работната група за забрана на каруци на територията на Столична община, обясни, че от една година има създадена работна група в СО именно с тази цел, предаде БГНЕС.

„Идеята е тотална забрана на движение на каруци в София. Мотивите са няколко, но на първо място е това, че каруците предизвикват сериозни предпоставки за ПТП-та. На второ място е силовото замърсяване, което предизвикват. Не на последно място не може в една европейска столица, каквато е София, не може да има движение на каруци”, подчерта Славчев.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • месара 2 месара преди 2 години Профил на трол?
    конете им изяждат тревата, за това протестират, а не че им пречат каруците!
  • Анонимен 1 Анонимен преди 2 години Профил на трол?
    Гложде ме една мисъл: ВЕГАНИТЕ нямат ли си каручки та са хвърлили око на циганските каручки-БЕНТЛИТА???Много ще ми е интересно ако тия тримцата застанат насред Филиповци или Орландовци с тия си искания колко лопати,колове и дръве ще отнесат???А ако не се дърпат много може и по една циганска ЛИБОФ да намажат!!!Защо имам чувството ,че някои хора в България си нямат работа и си търсят занимавки.....? виж още ›› ???