Туристическият бранш: Откакто сме влезли в ЕС, идват все по-малко чужденци

3023
Туристическият бранш: Откакто сме влезли в ЕС, идват все по-малко чужденци

От приемането ни в ЕС през 2007 г. до днес, делът на европейските туристи всяка година намалява. Това заяви председателят на АБТТА Байко Байков.

За втора поредна година у нас ще се проведе туристически форум под надслов "Балканите - природа, история и култура", организирана от консорциума "Go2Balkans". Целта, която си поставя консорциумът "Go2Balkans" е да привлече интереса на туроператори от цял свят към предлаганите туристически услуги в България и останалите страни на Балканите.

Разнищиха Ангелкова за клипа с холивудските звезди и туризма въобще

В България рекламата не се осъществява по правилния начин. Това заяви в ефира на БНТ актрисата Милица Гладнишка в коментар на рекламния...

Форматът на събитието е изложение с възможност за осъществяване на директни бизнес срещи, предвижда се обособена зона за презентации и зона за професионални разговори, предаде БНР.

Регистрирани през тази година за участие са над 70 изложители и участници от 10 националности.

Организаторите, които са и членове на Асоциацията на Българските туроператори и туристически агенти, изцяло поемат престоя на участниците.

"Това беше провокирано от действията или по-скоро от бездействието на държавната администрация преди година и половина по отношение на тези толкова важни за професионалната общност събития в business to business формат, които генерират контактите между професионалните общности", заяви председателят на АБТТА Байко Байков.

Холивудски звезди рекламират България като дестинация за кино

Антонио Бандерас, Силвестър Сталоун, Ейдриън Броуди – това са само част от холиводските звезди, които рекламират България в специ...

Даниела Стоева от консорциума"Go2Balkans" подчерта, че събитието през миналата година е било по-успешно от очакваното от гледна точка на интереса към него и на привлеченото участие и определи форума като „един от възможните инструменти за преодоляване на кризата, в която очевидно е българският туризъм“.

"Докато ние нямаме, като дестинация, ясна продуктова концепция за това как искаме да се позиционираме на международните пазари, няма как да очакваме да излезем от положението, в което се намира туризмът в момента", заяви тя.

Близо 3 000 000 туриста са посетили страната ни с поне една нощувка през 2014 г., каза Калин Драганов, член но УС на АПТТА, цитирайки данни на НСИ. Данните са съизмерими с 2008 г., когато обаче легловата база в страната е била двойно по-малка.

Байков отправи критика към ролята на държавата в сектора.

Старият град на Пловдив е най-посещаваната историческа забележителност в България

Старият град е на първо място в България по брой посетители на историческата забележителност според доклад на „Византия Интернеш...

"Чест прави на министър Ангелкова, че публично заяви, че 2015 г. ще бъде най-слабият туристически сезон. Това е много важно, за да знаем къде сме и какво трябва да се направи. Публично беше призната и информацията, че 50% от сектора е нелегален. Това е също много важен елемент, който има отношение към статистиката. От приемането ни в ЕС през 2007 г. до днес, делът на европейските туристи всяка година намалява", заяви той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com