Uber: ВАС все още не се е произнесъл по същество по жалбата ни срещу КЗК

3981
Uber: ВАС все още не се е произнесъл по същество по жалбата ни срещу КЗК
Снимка: Getty Images/Guliver

В момента разглеждаме изявлението на КЗК относно услугата ни UberX. Важно е да се подчертае, че Върховният административен съд тепърва трябва да се произнесе по същество по нашата жалба срещу решението на КЗК. Това съобщават от компанията в отворено писмо до медиите.

Десетки хиляди хора вече избраха Uber като безопасен, надежден и достъпен начин за придвижване из града. Ползите от услугата ни за споделени пътувания наскоро бяха потвърдени и от проучване на Асоциация „Активни потребители“. Резултатите са поредното доказателство, че Uber е по-добрата алтернатива по цена и което е по-важно - по качество, твърдят от компанията.

ВАС потвърди глобата за Uber

Върховният административен съд потвърди незабавното изпълнение на решението на Комисията за защита на конкуренцията, с което се постано...

Наличието на повече избор е от огромна полза за обществото като цяло, дори и да създава затруднения на съществуващите конюктурни интереси. По-големият избор винаги води до по-добро качество и по-ниски цени на услугите, смятат от Uber.

Редица антимонополни органи в Европа, включително във Франция, Германия, Италия, Норвегия, Дания и Финландия, призоваха за реформи на остарелите транспортни регулации, които не са в интерес на потребителите. Uber вече информира Европейската комисия за решението на КЗК, тъй като вярваме, че то нарушава законите на ЕС, завършва писмото.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com