Утре отново следобедни валежи

6547
Утре отново следобедни валежи
Снимка: БГНЕС

И през следващото денонощие въздушната маса над страната остава неустойчива. В сутрешните часове ще преобладава слънчево време. В следобедните ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми.

По-интензивни и на повече места ще са валежите и гръмотевиците през нощта срещу петък. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и Източна България и силен вятър от запад, северозапад. Вечерта вятърът ще отслабне. Максималните температури ще са между 26° и 31°, в югоизточните райони – до 33°-34°.

До обяд ще се радваме на слънце

Днес над много райони ще бъде предимно слънчево, около и след обяд – горещо. Ще има временни увеличения на облачността, по-знач...

Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи дежурният синоптик Анна Дякова, предаде Фокус.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. В следобедните часове ще има временни увеличения на облачността и на места, главно по северното крайбрежие ще превали. През нощта значителни валежи и гръмотевици ще има главно в южната част.Максимални температури 28°-31°, температура на морската вода 22°-24°. Вълнение на морето 2-3 бала.

Над планините около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Повече ще са валежите през нощта срещу петък. Ще духа силен, по билата и бурен вятър от западната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 24°, на 2000 метра – 16°.

В петък въздушната маса над страната ще се задържи силно неустойчива. На много места ще има валежи, в отделни райони интензивни с гръмотевични бури. Ще има и градушки. Вятърът ще се ориентира от североизток и ще се усили, особено в Източна България. Температурите и в Южна България ще се понижат и максималните ще бъдат между 22° и 27°. През почивните дни ще преобладава слънчево време. В следобедните часове на места, главно в планинските райони ще превали и прегърми.

Мощна буря в София събори дървета и спря трамваи

Мощна буря, придружена с гръмотевици, се изви над София. Силен вятър изви дървета. Паднало е дърво малко преди кръстовището на бул. &b...

Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще е близко до средното за юни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com