ВМРО: Ако РС Македония оттегли Гарванлиев от Евровизия, догодина България ще го изпрати

2342
ВМРО: Ако РС Македония оттегли Гарванлиев от Евровизия, догодина България ще го изпрати
Снимка: YouTube

Антибългарската вълна и омразата, които се изсипаха върху певеца с българско гражданство показват, че нашата неотстъпчивост за членството на страната (Република Северна Македония, бел. ред.) в ЕС е напълно правилна. Това се казва в остра позиция на ВМРО връзка с разразилия се скандал около българското знаме, съпровождащо песента на Васил Гарванлиев, избрана да представи РС Македония на Евровизия.

Припомняме, че вчера стана ясно, че ще бъде сформирана комисия, която да реши дали да позволи на Гарванлиев да представлява страната на конкурса.

Северна Македония може и да оттегли участника си от конкурса "Евровизия"

Северна Македония ще преразгледа участието си в международния конкурс Евровизия, предаде БНТ. Причината е общественото недоволство срещ...

"Както и негово интервю, в което той признава, че е с български корени и има българско гражданство. Нека припомним, че назад в годините представители на всички други етнически общности на територията на страната са били участници в същия този музикален форум. Калиопи – влахиня, Тияна Дапчевич – гражданка на Сърбия, Адриан Гадза – албанец, Есма Реджепова – циганка. Нека обърнем внимание и на още един факт – албанското знаме, което се вее над много обществени сгради и лични имоти из цяла Македония, което също не е проблем за никого там", пишат в позицията си от ВМРО.

Те питат защо "само българинът Васил Гарванлиев и българското знаме се оказаха „скандални“ за Скопие?"

"За нас отговорът е ясен и той е продиктуван от измислената македонистка идея и неспирните опити от страна на политиците там да манипулират историята и да използват за репресии българското самосъзнание. Подобни извращения срещу българите, на каквито ставаме свидетели днес, са били правени и в мракобесните години след Коминтерновското предателство срещу България и българите от Пиринския и Вардарски край след 1944 г.", категорични са от партията, като в своята позиция допълват остро:

"Нека припомним и още нещо на братята ни от онази страна на границата. Живеем в 21-ви век, Югославия не съществува и, ако те искат да станат част от Европейския съюз трябва да забравят великомакедонистката идея и фалшивата „македонска нация“, изкуствено създадени в болшевишката лаборатория на Сталин, с помощта на Георги Димитров в полза на Тито."

Македонският участник на “Евровизия”: Аз съм и българин

Македонският представител за "Евровизия" Васил Гарванлиев, който вече провокира обществеността в родината си с цветовете на българското...

Според ВМРО Евровизия е песенен конкурс на свободните и талантливи млади хора. "Случващото се с представителя на РС Македония на Евровизия Васил Гарванлиев не кореспондира по никакъв начин с европейските ценности, към които официално Скопие твърди, че се стреми", се казва още в позицията им.

От ВМРО заявяват още, че няма да толерират насаждането на обществени настроения срещу Гарванлиев, само защото той не крие, че има и български паспорт – също като близо 100 000 граждани на РС Македония.

"И ако се стигне до оттегляне на младия певец от конкурса, то ние ще призовем България да го изпрати като свой представител следващата година.

Докато ВМРО е в българския парламент, ние няма да допуснем войнстващия сърбомакедонизъм в ЕС", завършва позицията на партията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

"Луковитският тенекеджия": Агресивен щъркел пак атакува коли

Георги Милков: Нетаняху има свои причини да нападне Иран

Тихомир Безлов: От изборите в Австрия зависи дали ще влезем изцяло в Шенген

Прогноза за времето - 19 април 2024 г. (петък)

Най-важните новини за деня: 18 април 2024 г.

БНБ предупреди: Измамници се обаждат от наше име

Иво Инджев: Играчите в близкоизточния регион са много, но никой от големите фактори не иска ескалации (ВИДЕО)

Kaufland България поема председателството на Сдружението за модерна търговия (СМТ)

НСИ: Ядем повече месо и по-малко хляб и кисело мляко

Времето утре - 19 април 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com