ВСС образува ново дисциплинарно производство срещу Ченалова

8721
ВСС образува ново дисциплинарно производство срещу Ченалова
Снимка: БГНЕС

Висшият съдебен съвет образува ново дисциплинарно производство срещу съдия Румяна Ченалова, предаде "Фокус" .

Последното заведено производство срещу Ченалова е по предложението е на членовете на съвета Димитър Узунов, Юлиана Колева, Михаил Кожарев, Георги Колев и Румен Боев.Според тях, тя е нарушила чл. 307, ал. 4, т. 2, 4 и 5 от Закона за съдебната власт. Става дума за действие или бездействие, което неоправдано забавя производството; действие или бездействие, което накърнява престижа на съдебната власт; неизпълнение на други служебни задължения. За членове на дисциплинарния състав бяха избрани Ясен Тодоров, Каролина Неделчева и Румен Боев.

Извънредно заседание на ВСС утре заради Ченалова

Извънредно заседание на Висшия съдебен съвет е насрочено за 10.30 часа в понеделник, 9 февруари 2015 г., предаде БГНЕС. От дневния ре...

Срещу съдия Румяна Ченалова нея има вече други две дисциплинарни производства. Първото бе образувано на 25 юли 2013 г. То е заради действията й като адвокат по казус, свързан с македонска фирма.Второто е от 17 декември 2014 година. Тогава по предложение на петима членове на ВСС бе образувано дисциплинарно производство срещу Ченалова за констатирано забавено произнасяне по около 50 дела и за това, че е демонстрирала предубеденост в становището си по казуса "Белведере", публикувано на сайта на СГС, което уронило престижа на съдебната власт и за забавено администрирането на жалбите по делото за фалита на двете дружества, дъщерни на френска компания. Освен това ще бъде внесено предложение за образуване на дисциплинарно производство и срещу съдия Ивайло Родопски, който също е работил със синдика Панайот Велков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com