Вторият директор на купувача на медийната империя на Кръстева е на преклонна възраст

12130
Вторият директор на купувача на медийната империя на Кръстева е на преклонна възраст
Снимка: БГНЕС

Между 85 и 89 години – това е възрастта на един от директорите на Media Maker Limited, която, според писмо на Ирена Кръстева до БЛИЦ, купува де факто всички вестници на „Нова българска медийна група”.

Според Търговския регистър на Ейре (Companies Registration Office) г-н Джон Реймънд Фелан е човек на преклонна възраст – почти 90 години. На колко точно не е ясно, защото графата в данните е "Age Range" (т.е. възрастова граница). Другият директор на Media Maker Limited е Патрик Халпени, който е на 55 - 59 години. За него се твърди, че е подписал договора с „Нова българска медийна група”. Официално обявление от страна на Media Maker Limited все още няма.

Държавата очаква до края на месеца анализа на СЕМ за собствеността на медиите

В близките дни ще има списък кои медии от кои министерства са финансирани. Очакваме още и анализа на СЕМ за медиите у нас. Това заяви н...

Фелан е интересна личност – участва в бордовете на близо 20 компании, а в Media Maker Limited влиза преди четири дни. Припомняме, че фирмата е регистрирана на 9 април тази година, а първият ѝ отчет се очаква на 9 октомври.

Халпени е бивш дългогодишен изпълнителен директор на Communicorp Group. В България Communicorp Group е собственик на Радио 1, Радио Рок, радио „Сити”, радио „Вероника” и радио „Нова”. Самата компания е собственост на най-богатия ирландец Денис О'Браян. Forbes оценява състоянието му на 2,8 млрд. долара.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com