За и против свободното къмпингуване - борба между народа и хотелиерите

4536
За и против свободното къмпингуване - борба между народа и хотелиерите

Жесток спор се разрази по отношение на забраната да се къмпингува по Черноморието ни извън официално предвидени за къмпинг места.

Според председателя на УС на Национална асоциация „Българско Черноморие” Димитър Канариев къмпингуващите искали да си присвояват правото да ползват частни и държавни имоти без никакви насрещни отговорности. По думите му пред bTV, местните хора, които той представлява, не са доволни от това „някаква малка група хайдути да плажуват безплатно”. Канариев предложи хората, които в момента опъват палатки на плажовете, да отидат при „местните баби” и да плащат курортна такса.

Ивелина Василева се спря и не каза, че медузите били виновни на Черноморието ни

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева все пак не се оправда с увеличение на броя на медузите по Черноморието ни за гол...

По повод куриоза, че дивото къмпингуване е забранено на 100 метра зад плажа, но строителството – разрешено, Канариев каза: „Туристическата индустрия е ракета на българската икономика. Защо сте против застрояването, когато се прави по правилата?”.

Това е борба между народа и хотелската олигархия”, смята депутатът Велизар Енчев. По думите му строежът на бетонни комплекси по морето, които „крадат от плажната ивица” също е в разрез с новия закон. „И ще ни принуждават да спим с едни непосилни за човек цени в тези хотели”, допълни Енчев.

Актьорът Филип Аврамов също смята, че новият закон обслужва дадени интереси. „Вие говорите, че сте стопани на тези места, а истинските стопани сме хората, които седим там през цялото време и виждаме какво се случва с този плаж”, допълни Аврамов. Той каза, че му се е налагало да чисти боклуците на други хора, които идват за кратко на дивите плажове.

Не мога да застана в позиция, че съм против къмпингуването, но съм против боклуците и съм сигурен, че трябва да се въведе някакъв ред в тези неща”, каза Роберт Янакиев. По думите му трябва да бъде намерен баланс.

Дай Боже догодина нито един турист

Касов бон с цифра, поправена на ръка – това е поредната нередност, излязла наяве заради медиите, с която се сблъскват туристите н...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com